Festivalul Ţuicii de la Coşeşti a atras mii de argeşeni

 Început pe 19 mai 2002, ca o campanie de recunoaştere a ţuicii drept băutură tradiţională românească, „Festivalul Ţuicii” de la Coşeşti a devenit deja o tradiţie frumoasă şi a ajuns duminică la cea de-a XI-a ediţie.

Vremea caniculară nu a fost un impediment pentru miile de participanţi şi zecile de oficialităţi invitate, atmosfera fiind una de sărbătoare, iar evenimentul, organizat impecabil de către primăriţa Elisaveta Tudose şi echipa sa.  

În Poiana Păcurarului, unde se ajunge pe un drum de ţară, a fost mare aglomeraţie pe parcursul întregii zile, mii de oameni venind să se simtă bine la festival. Printre invitaţii de onoare ai evenimentului organizat de primăriţa Tudose s-au numărat: Nicolae Văcăroiu – preşedintele Curţii de Conturi a României, Constantin Nicolescu – preşedintele CJ Argeş, Ion Stoica – secretarul general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, senatorii Şerban Valeca şi Constantin Tămagă, Cornel Lazăr, preşedinte PC Argeş, Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, Ion Dumitru, primarul de la Albota, Gheorghe Stancu de la Bascov şi Nicolae Barbu de la Valea Iaşului.
După ce au luat cuvântul personalităţile invitate la acest festival, a urmat şi un moment mult aşteptat de cei prezenţi la eveniment. Au fost premiate perechile care au împlinit cel puţin 50 de ani de căsătorie, ocazie cu care au primit o sumă de bani şi o diplomă care să certifice acest eveniment important din viaţa lor. De atmosferă s-au ocupat orchestra şi soliştii de la „Doina Argeşului”.
După cum ne-a declarat primăriţa, la ediţia din acest an a festivalului au venit cu 50% mai mulţi participanţi decât anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.