RECORD Vineri seara, evenimentul susţinut de liderii PDL Argeş, senatorul Mircea Andrei şi preşedintele organizaţiei din Curtea de Argeş, Ştefan Lăzăroiu, a adunat pe platoul din faţa Bisericii Domneşti peste 7.000 de oameni, motiv pentru care forţele de ordine s-au văzut nevoite să devieze timp de mai multe ore circulaţia prin oraş.

Ajuns la cea de-a VIII-a ediţie, Festivalul internaţional de folclor pentru copii şi tineret „Brâuleţul”, desfăşurat săptămâna trecută, pe parcursul a trei zile, la Curtea de Argeş, a fost, fără nicio exagerare, un adevărat regal muzical.

Organizat de „Palatul Copiilor” din Piteşti, peste renumitul festival de folclor – devenit o tradiţie în oraşul Basarabilor – era să se tragă cortina dacă, de anul trecut, toată organizarea şi cheltuielile aferente nu ar fi fost suportate de senatorul PDL Mircea Andrei şi de liderul organizaţiei din Curtea de Argeş, Ştefan Lăzăroiu. Pentru că şi-au propus ca, de la an la an, Festivalul „Brâuleţul” să crească în valoare, alături de cei doi lideri democrat-liberali, anul acesta pe lista sponsorilor s-a trecut şi preşedinta organizaţiei de femei a PDL Argeş, Cristina Diculescu.

„Prin acest festival pentru copii şi tineret, vom putea duce mai departe tradiţia şi folclorul din Argeş”

Pe parcursul celor trei zile de festival, pe scena din Curtea de Argeş au urcat ansambluri folclorice atât din judeţ, cât şi din ţară, dar şi de peste hotare. Datorită organizării impecabile făcute de Ştefan Lăzăroiu, micuţii participanţi s-au simţit trataţi ca nişte adevăraţi artişti, cu toţii anunţându-şi încă de pe acum participarea pentru anul viitor. „Încă de anul trecut, de când ne-am implicat în organizarea acestui festival, unul de referinţă pentru zona Curtea de Argeş, am promis, atât eu, cât şi domnul senator Andrei, că nu o vom face doar pentru a ne fi pronunţate numele pe scenă, ci pentru a ajuta la promovarea tinerelor talente din judeţ.
De fapt, prin acest festival pentru copii şi tineret, vom putea duce mai departe tradiţia şi folclorul din Argeş, ba mai mult, datorită deschiderii sale internaţionale, „Brâuleţul” constituie un schimb cultural deosebit. Aşa cum toată lumea a văzut, media de vârstă a artiştilor este una destul de mică, lucru care îmi întăreşte convingerea că generaţiile care vor veni după noi vor putea să cunoască în amănunt folclorul argeşean. Unul plin de talente şi cu rădăcini adânci în trecutul Argeşului, dar foarte puţin pus în valoare.
Acum, după al doilea an în care m-am implicat în organizarea acestui festival, pot să spun că mă consider un om norocos, un om care nu a ratat ocazia să facă ceva pentru judeţul Argeş. Aşa cum am promis, sper ca, de la an la an, „Brâuleţul” să crească în valoare”, a declarat liderul PDL Curtea de Argeş, Ştefan Lăzăroiu.

O noapte magică în compania trupei Voltaj

Şi pentru că orice lucru bine făcut trebuie finalizat aşa cum se cuvine, după premierea micilor artişti prezenţi la Festivalul „Brâuleţul”, a urmat un megashow, unde capul de afiş a fost ţinut de una dintre cele mai în vogă trupe româneşti, Voltaj. Urcaţi pe scenă în jurul orei 21, membrii trupei Voltaj, în frunte cu solistul Călin Goia, au dat un recital de zile mari, cântând aproape o oră, alături de cei peste 7.000 de oameni adunaţi pe platoul din faţa Bisericii Domneşti.
Marea de oameni prezentă vineri seara la Curtea de Argeş i-a luat prin surprindere nu doar pe organizatori, ci şi forţele de ordine, care s-au văzut nevoite să devieze timp de mai multe ore circulaţia, pentru că centrul oraşului era blocat de miile de oameni, unde nu se mai putea arunca nici măcar un ac. Cel mai bine a catalogat acea mare de oameni primarul din comuna Valea Iaşului, Nicolae Barbu, care a spus: „Eu vin la Curtea de Argeş de când mă ştiu, mai ales că suntem localităţi vecine, dar nici la Revoluţia din decembrie 1989, la care am participat chiar în acest oraş, nu am văzut atâta lume”. Seara magică de la Curtea de Argeş s-a încheiat cu un superb foc de artificii, care a venit ca o încununare a unui eveniment organizat ca la carte de doi oameni cu suflet, senatorul Mircea Andrei şi candidatul PDL la postul de deputat pe Colegiul Curtea de Argeş, Ştefan Lăzăroiu.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI