Festival de Percuţie la Filarmonica Piteşti. Trei zile de muzică de calitate

Filarmonica Piteşti organizează în perioada 24-26 mai prima ediţie a Festivalului de percuţie de la Piteşti.

Marţi, 24 mai, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, vor evolua ansamblurile de percuţie de la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Piteşti, solişti: Teodora Pahonţu, Georgiana Ghiţă, Mălina Buşu (pregătiţi de profesoara Constanţa-Antonia  Filip) şi Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti, solişti: Ecaterina Felea, Sara Merişca, Horia Stanciu şi Sebastian Bratu (clasa profesoarei Teodora Nistoroiu). Acompaniator, la pian, Cristiana Manu. În program, lucrări de Isac Albeniz, A. Gomez, N. Rosauro, K. Abe, L. Albert ş.a.

Percuţioniştii Irina Rădulescu, Alexandru Badea, Alexandru Stroe şi Alexandru Matei, membrii Ansamblului de percuţie GAME, vor aduce în faţa publicului lucrări ale lui J. N. Zivkovic, G. Berlioz, M. Glentworth, S. Fink, N. Martynciow ş.a. Spectacolul are loc miercuri, 25 mai a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti.

Festivalul de percuţie se va încheia joi, 26 mai, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu un concert simfonic susţinut de orchestra Filarmonicii Piteşti, dirijor, Mircea Pădurariu, solist, la vibrafon, Alexandru Anastasiu. În program: Joe Porter – Concert pentru vibrafon și orchestră şi George Bizet/Rodion Konstantinovici Șcedrin – Suita Carmen pentru percuție și orchestră de coarde. Soli percuţie: Paul Luculescu, Irina Rădulescu, Constanţa Filip, Gabriel Barani şi Mihai Rotariu.
Dirijorul Mircea Pădurariu a absolvit Liceul „Carmen Sylva” din Ploieşti şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. În prezent este masterand la aceeaşi universitate de prestigiu. Este la prima colaborare cu Filarmonica Piteşti.

Percuţionistul Alexandru Anastasiu este unul dintre cei mai valoroşi instrumentişti ai generaţiei sale, activând în orchestre simfonice, grupuri de muzică de cameră, dar şi ca solist. Dintre premiile câştigate, cel mai important este bursa Yamaha pentru instrumente de percuţie. Este şi iniţiatorul şi organizatorul primului festival internaţional de vibrafon din lume (Bucureşti, 2012).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here