FACIAS a obţinut începerea cercetării disciplinare împotriva procuroarei abuzive. Se cere chiar excluderea din magistratură!

Facias – Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului cere CSM excluderea din magistratură a procuroarei care a târât-o pe stradă pe Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, adoptată de o familie din Statele Unite.

Fundaţia a organizat chiar un protest, săptămâna trecută, în fața CSM şi a depus o plângere oficială, prin avocata instituţiei, Ingrid Alexandrescu.

Azi, Inspecţia Judiciară – Direcţia de inspecţie pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procuror PIŢURCĂ MARIA ANTOANETA de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) şi t) teza I din Legea nr.303/2004 privins statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare reţinându-se că există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi, respectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni” se arată într-un comunicat oficial al Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare.

Comments

comments