VIDEO! Marmote ieșite din hibernare la Ocolul Silvic Vidraru. Acestea își părăsesc vizuina pentru a se bucura de căldura soarelui pe crestele montane. Filmarea a fost făcută în Munții Făgăraș, într-o zonă administrată de Ocolul Silvic Vidraru, subunitate a Direcției Silvice Argeș.

Marmota a fost specie dispărută cu aproximativ o sută de ani în urmă din ţara noastră și reintrodusă în zona Munţilor Făgăraşului, Parâng, Retezat, Rodnei. Mediul de viaţă caracteristic este golul de munte. Marmota se hrăneşte cu plante cu tulpină moale, frunzele şi florile ierburilor, dar şi cu insecte, păianjeni şi viermi.

Este un animal diurn, căruia îi place să stea la soare ore în şir, din acest motiv şi vizuina şi-o face pe versanţii însoriți. Pentru a se hrăni, iese din viziuna sa în dimineţile şi în după amiezele mai răcoroase. La sfârşitul lunii octombrie se retrag în vizuină pentru a-şi începe somnul de iarnă. Hibernează în vizuini separate, care sunt de obicei mai mici dar mai adânci, unde transportă o cantitate mare de fân. (sursa video: Facebook Regia Nationala a Padurilor – Romsilva)

Comments

comments

DISTRIBUIȚI