În ultimii ani, judeţul Olt a fost un fel de şcoală de reeducare pentru mai mulţi argeşeni, atât din politică, cât şi din administraţie. Primul care a luat calea exilului în judeţul vecin a fost Gogu Davidescu, în 2006, la vremea aceea şef al Direcţiei Silvice Argeş, fiind şi membru PNL. Davidescu a fost acuzat de conducerea PNL Argeş că ar fi dat presei stenogramele unei şedinţe de partid, motiv pentru care a fost exclus din partid şi mutat la un ocol silvic din judeţul Olt.

Deşi nimeni nu îi mai dădea nicio şansă la acea dată, toată lumea considerând ca şi încheiată cariera politică a lui Gogu Davidescu, acesta a renăscut precum pasărea Phoenix din propria cenuşă şi, în câţiva ani, s-a întors din nou pe cai mari. A ajuns a doua oară în fruntea Direcţiei Silvice Argeş, iar de aici a zburat direct în scaunul de prefect.
Cel de-al doilea argeşean care a făcut cunoştinţă cu judeţul Olt este chestorul Ion Stoica. خn 2005, după ce a fost schimbat din funcţia de şef al IJP Argeş, Ion Stoica a ajuns şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Acum, chestorul Ion Stoica este Secretar General al Ministerului Administraţiei şi Internelor, funcţie cu rang de ministru.
Al treilea argeşean obligat să treacă Oltul este Dorin Falcă, fostul şef al Finanţelor Publice Argeş. Falcă a fost detaşat la Finanţele din Olt la ordin politic, cunoscut fiind faptul că a fost unul dintre membrii de vază ai PDL Argeş în vremea guvernării Boc şi Ungureanu. Deşi a plecat în Olt, cu o…Falcă-n cer şi una în pământ, viitorul îi poate surâde şi fostului şef de la Fisc la fel ca şi predecesorilor săi, Stoica şi Davidescu, cei care s-au întors pe funcţii mai mari decât cele deţinute la data exilului. (C.I.)

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI