Sâmbăta trecută, la Bascov, pe platoul din satul Lăbuşeşti a fost chef mare, cu grătare încinse, muzică, dans şi voie- bună. Nu a fost însă nici ziua comunei, nici alt eveniment oficial… A fost „Serbarea vecinilor”, o petrecere unicat în România, inventată de Jean Jacques, un francez stabilit în Bascov. Pentru al doilea an la rând, el şi-a invitat toţi vecinii din sat la un chef în mijlocul drumului, ca prilej de socializare şi de apropiere, un moment în care să lase deoparte micile discuţii şi probleme şi în care să îşi rezolve eventualele neînţelegeri elegant, cu calm şi zâmbetul pe buze.

Peste 100 de persoane au onorat invitaţia vecinului lor şi, ca şi anul trecut, regula a fost ca fiecare dintre participanţi să vină cu ceva din frigiderul de acasă: mâncare, băutură, dulciuri…  Nu a lipsit nici muzica, asigurată de o parte din taraful şi soliştii Tarafului Casei de Cultură „Adriana Trandafir” din Bascov, condusă de Lorena Toma.    
Evenimentul organizat de Jean Jacques, căsătorit cu o româncă şi stabilit de 10 ani la Bascov, a reuşit să atragă şi sponsori, iar printre invitaţi s-a numărat şi primarul localităţii, Gheorghe Stancu.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI