La doar 18 ani, Eusebiu David este una dintre cele mai promiţătoare speranţe ale muzicii populare argeşene.

Originar din Călineşti, unde a început studiul muzicii populare, Eusebiu este acum membru al ansamblului Taraful „Doina Bascovului” ce activează sub îndrumarea dirijorului prof. Cătălin Iancu, şi este nelipsit de la sărbătorile populare din comunele argeşene, unde este invitat în mod special pentru talentul său.

Eusebiu este elev în ultimul an la Liceul de Artă „Dinu Lipatti”, terminând clasa a unsprezecea meritoriu, cu media 9,88. În paralel cu şcoala, unde este considerat unul dintre cei mai buni şi mai talentaţi elevi, el a urmat, timp de 4 ani, şi cursurile Şcolii Populare de Arte şi Meserii, unde a studiat canto popular la clasa profesoarei Elena Voica.
Cariera de solist de muzică populară şi-a început-o încă din clasa  patra, ajutat fiind de mama sa, învăţătoarea Amelia David. Pe parcurs, a participat la numeroase concursuri de gen şi nu numai. Palmaresul său numără  o mulţime de premii: locul I la „Tainele Oraşului Piteşti”-  în clasa a V-a, locul II la concursul  „Mugurii Argeşeni” – în clasa a IX-a, locul I la concursul „Cel mai frumos argeşean purtător al costumului popular de sărbătoare” – în clasa a X-a, locul I la concursul „Chindia –Târgovişte” – în clasa a XI-a. Pentru că încă nu şi-a desăvârşit educaţia în ceea ce priveşte domeniul muzical, Eusebiu continuă să studieze canto popular sub îndrumarea d-rei prof. Georgeta Chitoran, avându-l corepetitor pe Iulian Butaru.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI