Sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel din acest an a avut dublă semnificaţie pentru locuitorii comunei Căteasca: pe de-o parte, sărbătoarea religioasă, iar pe de alta – prima ediţie a zilelor localităţii. Pentru că a fost vorba o sărbătoare în premieră, edilul Liviu Năstase a depus eforturi ca totul să iasă perfect şi… chiar a reuşit.

 

Încă de pe vremea când se afla în campania electorală, primarul Liviu Năstase a  promis că va lansa sărbătoarea zilelor comunei, eveniment de care localitatea a fost privată până acum. Prin urmare, edilul PDL, care se află la primul său mandat, s-a ţinut de cuvânt, motiv pentru care s-a pregătit cum nu s-a putut mai bine pentru marea sărbătoare: a preparat 6.000 de sarmale, mămăliguţă şi a oferit mult vin şi ţuică, dar şi cozonac. Cu aceste bunătăţi i-a servit pe localnicii din Căteasca la prima ediţie a zilelor comunei, care s-au înghesuit cu mic cu mare pe terenul de sport al şcolii generale din comună. Până la ora 17.00, când a avut loc deschiderea oficială, sătenii s-au strâns din toate colţurile comunei, iar cine nu a avut cu ce să ajungă, a avut la dispoziţie autocarul Primăriei care a asigurat transportul.

60 de cupluri, premiate pentru 50 de ani de căsătorie

Aşa cum se cădea pentru o astfel de zi, festivitatea a fost deschisă printr-o slujbă religioasă ţinută de trei preoţi din comună. Vădit emoţionat, edilul a început prin a premia cele 60 de cupluri care au împlinit cel puţin 50 de ani de căsătorie, acordându-le diplome şi premii în bani. A continuat premierea cu 13 bătrâni care au sărbătorit anul acesta împlinirea a peste 90 de ani de viaţă, apoi cu 6 veterani de război, precum şi cu cei 7 elevi olimpici care au obţinut premii la competiţiile pe judeţ. Ca element de surpriză, primarul Năstase i-a premiat şi pe foştii primari ai comunei, cărora le-a acordat diplome în semn de respect şi mulţumire. După ce a încheiat partea oficială a evenimentului, primarul Liviu Năstase i-a invitat pe toţi cei prezenţi să servească masa, dar să şi ia parte la spectacolele artistice ce au fost oferite, până seara târziu, de artiştii de la „Doina Argeşului”, Iulian Brezean, Viorica Corcodel şi Daniela Anghel.
خntrucât Zilele comunei Căteasca s-au aflat la prima ediţie, primarul nu a putut să nu-i promoveze şi pe micuţii din comună care s-au evidenţiat prin două aspecte: prin lucrările de pictură ce au fost expuse chiar lângă scenă şi admirate de toată lumea şi prin mai multe spectacole de teatru şi dans, oferite localnicilor în cadrul programelor artistice. Toate acestea au fost oferite de preşcolarii din comună, alături de elevii şcolii Cireşu.
„Este un eveniment deosebit pentru comuna noastră şi este normal să am mari emoţii. Mă bucur că am reuşit să îmi ţin promisiunea faţă de locuitorii comunei Căteasca, iar asta reprezintă doar începutul. Eu sunt mulţumit că au venit toţi oamenii din comună”, a declarat primarul Liviu Năstase. Dintre oficialităţi, la Zilele comunei Căteasca a fost prezent deputatul PDL, Cătălin Teodorescu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI