Este oficial! A fost declarată epidemie de gripă în România! Și în Argeș a crescut numărul cazurilor

1,163 views

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România, având în vedere numărul crescut al cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii din ultima săptămână. Avem la nivel național confirmate 7000 de cazuri. Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 18, a anunţat, joi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două persoane care au decedat din cauza gripei sunt un copil de un an şi şase luni din judeţul Neamţ şi o femeie de 49 de ani din judeţul Mureş. În ambele cazuri, s-a confirmat infectarea cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.

Și în Argeș a crescut numărul cazurilor

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș informează că în județ numărul cazurilor de gripă confirmate până în acest moment a ajuns la 98, dintre care 76 cu virusul gripal B, 13 cu virusul gripal AH3 și 9 cu virusul gripal AH1. Dintre persoanele diagnosticate, 83 sunt copii și 15 adulți. De la începutul sezonului până acum s-a înregistrat un deces în Argeș. Este vorba despre o persoană de 78 de ani, cu multiple comorbidități, confirmată cu virus gripal tip B.

Comments

comments