Enoriaşii de la ,,Sfânta Treime” din Piteşti sunt revoltaţi pe Calinic

În ultimii ani, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului – mai exact călugărul Caliopie, mâna dreaptă a ÎPS Calinic – a trecut la „secularizarea” averilor deţinute de bisericile din judeţ. Practic, călugărul Caliopie îi obligă pe preoţii din Argeş să cedeze Arhiepiscopiei bunurile ce aparţin bisericilor unde slujesc. Un astfel de caz s-a petrecut şi la Biserica „Sfânta Treime” din Piteşti, care a cedat Arhiepiscopiei un teren pe care-l deţinea în Eforie Nord. Deşi este vorba de bucătăria internă a bisericii argeşene, am stat de vorbă cu mai mulţi enoriaşi de la „Sfânta Treime”, pentru a afla şi părerile acestora despre înstrăinarea terenului.

„Doamna care a donat terenul s-ar răsuci în mormânt, dacă terenul nu rămâne al bisericii”

Ioana Bărbulescu: „Terenul din Eforie trebuie să rămână al bisericii. Nu suntem de acord ca acesta să fie luat de Arhiepiscopie. S-ar răsuci în mormânt doamna care l-a donat, dacă terenul nu ar rămâne al Bisericii „Sfânta Treime”, aşa cum dânsa a dorit”.
Niculina Pătrău: „Nu este normal ca acest teren care a fost donat Bisericii „Sfânta Treime” să fie luat de Arhiepiscopie. Ar fi o nedreptate ca acest teren să ajungă în proprietatea Arhiepiscopiei. A fost donat bisericii noastre, să rămână al bisericii!”.
Florina Stăniloiu: „Din punct de vedere juridic, nu este ceva normal ca acest teren să fie luat de Arhipiscopie, atâta timp cât este primit ca donaţie. Din punctul meu de vedere, nu pot să spun nimic cu ce vrea să facă Arhiepiscopia. Poate Arhiepiscopul Calinic ştie ce face. Tot ce pot să spun este că nimic nu e întâmplător”.
Florentina Lupaşcu: „Acest teren este o donaţie pentru biserica noastră şi nu mi se pare normal să intre în proprietatea Arhiepiscopiei. Atâta timp cât terenul a fost oferit ca dar, aşa ar trebui să rămână”.
Irina Stere: „Terenul din Eforie Nord este primit ca donaţie pentru Biserica „Sfânta Treime” şi mi se pare normal să rămână al bisericii, aşa cum şi cel care l-a donat a dorit. Nu este corect să fie luat de Arhiepiscopie”.
Constanţa Crivăţ: ,,Din 1956 vin la această biserică şi nu mi se pare normal ca o donaţie, de orice fel ar fi, să fie luată de Arhiepiscopie. A fost dată bisericii, să rămână aici!”.
Maria Ilie: „Nu este ceva normal ca un teren ce a fost donat strict pentru biserica de aici să fie luat de Arhiepiscopie. Ar trebui respectate totuşi anumite lucruri. Nu se poate ca fiecare să facă ce vrea, când vrea, chiar dacă este vorba de Arhiepiscopie”.
Elena Dobre: „Cred că terenul ar trebui dat Arhiepiscopiei. Este ceva normal să se întâmple aşa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.