Lupta pentru supremaţie în cadrul societăţii „SC Turism Muntenia” pare să se transforme în „Războiul de 100 de ani”, pe care Anglia şi Franţa l-au dus pentru dispute teritoriale, pretenţii dinastice şi competiţie economică. După ce şi-a pus la pământ toţi adversarii, în curtea magnatului Nicolae Ivănescu s-a născut o nouă grupare, ce s-a format, în baza vânzării unui mic procent de acţiuni, din portofoliul deţinut de Ion Vâlcu. Liderul talibanilor, printre care se numără şi Eugeniu Ciobotoiu, este nimeni altul decât Emil Enescu, patronul Hotelului „Victoria”, despre care se ştie că, mai nou, s-a transformat într-un aliat al lui Ion Vâlcu, cel care a pierdut pachetul majoritar în favoarea lui Nicolae Ivănescu… Şi cum la alianţe noi, strategii noi, noua grupare, ce are un număr de 15 membri, care împreună deţin un procent de 5% din acţiunile de la „Muntenia”, intenţiona de mai mult timp să convoace o Adunare Generală extraordinară. Numai că, fiind minoritari, nu au reuşit să obţină acest drept decât prin intermediul Tribunalului Comercial, care, printr-o hotărâre judecătorească, a stabilit ca reuniunea să aibă loc în data de 28 februarie 2013.
Ce se urmăreşte prin respectiva convocare, pentru care s-a insistat atât de mult? Alegerea cenzorilor permanenţi şi a cenzorului supleant, stabilirea remuneraţiei cenzorilor, modificarea actului constitutiv sub aspectul textului în care sunt nominalizaţi cenzorii permanenţi  şi cenzorul supleant, împuternicirea acţionarului care va îndeplini formalităţile de publicitate şi înregistrare a cererii.
Trecând peste această formulare clasică, prin care se poate convoca o Adunare Generală în cadrul unei societăţi comerciale, principalul scop urmărit de Emil Enescu este încercarea de a forma o masă critică în interiorul Hotelului „Muntenia” şi care, mai apoi, să se ridice împotriva lui Ivănescu. Numai că, la experienţa şi şiretenia lui Ivănescu, este greu de crezut că acesta poate să piardă teren în faţa unui grupări de rebeli, chiar şi condusă de unul ca Emil Enescu, cunoscut pentru abilităţile de a lucra din umbră.
Probabil că, până la acest moment, cel supranumit „Nenea” nu şi-a pus mintea cu ei, pentru că altfel nu s-ar fi dat niciodată cu o sentinţă judecătorească care să nu fie pe placul său.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI