Elevii de clasa a VI-a susţin testările pentru Evaluarea naţională. Azi au avut proba de limbă și comunicare

Elevii de clasa a VI-a susţin testările pentru Evaluarea naţională. Azi au avut proba de limbă și comunicare. Peste 170 de mii de elevi aflați în clasa a VI-a susţin, începând de azi, miercuri, 22 mai, testările pentru Evaluarea Naţională.

Prima programată a fost proba la limbă și comunicare în cadrul evaluării competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului (clasele a V-a și a VI-a). În cadrul evalurii, elevii de clasa a VI-a vor primi exerciții cu caracter „transdisciplinar”. Pentru proba de limbă și comunicare elevilor li se vor testa competenţele comune acumulate în cadrul disciplinelor „Limba română”, „Limba modernă I” şi „Limba maternă”-  în cazul elevilor care studiază în limbile minorităţilor naţionale.

În cadrul evaluării de la limbă și comunicare se vor testa două competențe: receptarea mesajului unui mesaj scris, cu aplicații pe texte nonliterare, și modul în care elevul se raportează la situaţii, experienţe și „probleme” posibil a fi întâlnite în viaţa reală, în universul şcolar, dar și social al elevului. În cadrul testului, elevii vor primi două texte: unul în limba română şi unul într-o limbă modernă (limba modernă I studiată). Aceste texte au o temă comună.

Sălile în care au loc testările sunt cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Durata testării este de 60 de minute, din momentul primirii subiectelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here