500 de noi locuri de muncă în Argeș! Compania Martur din Căteasca a primit cofinanțare de 42 de milioane de lei de la stat. Compania Martur Automotive Seating and Interiors din comuna argeșeană Căteasca a demarat lucrările de extindere a capacității fabricii. Compania își suplimentează, prin unitatea de la Căteasca, capacitatea actuală de producție în vederea fabricării de componente auto şi scaune auto asamblate. Intenția companiei este să ajungă la o pondere de 80% exporturi din totalul producției.

Vor fi create 481 de locuri de muncă, având normă întreagă, atât posturi direct atribuite activității de producție, cât și posturi indirecte. Valoarea investiției este de 82.851.458 lei, din care asistență financiară nerambursabila în valoare de 41.277.223 lei, prin schema de ajutor de stat privind acordarea ajutoarelor de stat pentru stimularea investițiilor majore.

Martur Automotive Seating and Interiors SRL își propune realizarea unei investiții inițiale în active de înaltă tehnologie pentru realizarea de produse cu valoare adăugată mare, în speță scaune auto asamblate și componente scaune auto. Prin intermediul proiectului, este vizată extinderea producției către scaune din față și din spate pentru Logan și Sandero, dar și extinderea producției de structuri pentru scaune pentru Logan și Sandero.

Noua capacitate de producție va fi operațională până la sfârșitul anului.

Martur Automotive Seating and Interiors SRL, parte a grupului de firme Ustunberk, a fost înființată în decembrie 2012. În decurs de 6 ani de la înființare, cifra de afaceri a ajuns la valoarea de 273.922.426 lei (2017), profitul fiind de 5.600.867 lei (2017), iar numărul de angajați la 132. În prezent, Martur România desfășoară activitatea de fabricare scaune auto și părți componente ale scaunelor auto.

Compania-mamă, Martur, înființată în 1985, este unul dintre furnizorii de top ai scaunelor pentru maşini, la nivel mondial. Martur are 12 fabrici în Turcia, România, Rusia, Algeria, Maroc, Polonia, Ucraina, cu un total de 3.916 angajaţi şi o suprafaţă de producţie de 126.251 m2. Grupul de companii Üstünberk Group are în prezent un număr de 5.585 angajaţi, 22 de fabrici de producţie şi o arie de producţie de 219.000 m2.

Comments

comments