Elena Udrea, condamnată la 6 ani cu executare, în dosarul legat de Gala Bute

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani cu executare, fiind astfel menţinută sentinţa iniţială, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. În acelaşi dosar, fostul preşedinte al Federaţiei de Box, Rudel Obreja, a primit cinci ani de închisoare. Procurorii DNA spun că statul ar fi fost păgubit cu 2 milioane de euro, în 2011. Banii ar fi foast daţi ilegal de Ministerul Dezvoltării firmei care a organizat Gala de Box în care Lucian Bute îşi apăra titlul mondial.

La ultimul termen al procesului, care s-a desfăşurat pe 9 mai, un procuror a cerut admiterea apelului formulat de DNA şi sporirea pedepselor primite în primă instanţă de Elena Udrea şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obeja, dar şi de ceilalţi inculpaţi.

Acuzaţiile din dosar s-au extins şi asupra activităţii de ministru a Elenei Udrea. Aceasta este acuzată şi că ar fi luat bani de la oameni de afaceri interesaţi să obţină contracte cu statul sau care obţinuseră deja contracte dar voiau să fie plătite la timp lucrările făcute.

Elena Udrea declara recent la un post de televiziune că ”Ar fi absurd” să fie condamnată definitiv în dosarul ”Gala Bute” existând în acest moment un document care îi arată nevinovăţia. ”De ce m-aş duce şase ani la puşcărie doar pentru că vor Coldea şi Kovesi?” a spus Udrea, care a anunţat că îşi va prezenta cazul Organizaţiei Naţiunilor Unite. Udrea susţine că va reveni în România dacă dosarul va fi repus pe rol la o instanţă ”corectă” iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, va căuta mijloace ca ”acea sentinţă să fie desfiinţată la un moment dat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here