Pentru a conştientiza pericolele ce îi pasc pe biciclişti atunci când se urcă în şa după ce au consumat alcool, Poliţia Română a pus în scenă o campanie socială, cu ajutorul celor de la Mercury 360, în asociere cu Pegas, botezată sugestiv… Bicicleta beată. Tu tragi stânga, ea face dreapta…

„Pentru siguranță și control, biciclistul nu are voie să circule dacă a băut alcool. Aşa cum nu are voie nici şoferul. Campania socială a celor de la #Mercury360 a inversat rolurile. Tu ești treaz, iar bicicleta beată (are sistemul de direcție modificat)… tu tragi stânga, ea face dreapta. Bicicleta beată a pornit prin țară…Din experiența celor care au testat, cel mai sigur e când amândoi sunteți treji!

Nu uitați! Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în față, lumină de culoare roșie în spate și cel puțin un element reflectorizant)” specifică Poliţia Română.

În luna iunie, și mai mulți bicicliști vor avea ocazia să-și testeze controlul pe Bicicleta Beată, într-un turneu al barurilor și teraselor din marile orașe. Pentru că… „Hai frate, cât de greu poate să fie?”

Comments

comments