Şeful DIICOT, reclamat de Istrătescu la Parchetul General pentru un iepure

LOVITURĂ SUB CENTURĂ Constantin Istrătescu, şeful AJVPS Argeş, l-a reclamat pe procurorul-şef Nicolae Blaga că, la o vânătoare, a împuşcat 4 iepuri în loc de 3. Unul dintre cei mai reclamagii oameni din judeţ este şeful vânătorilor din Argeş, Costantin Istrătescu. Cum îl calcă cineva pe coadă sau este anchetat într-un dosar, nea Costică pune mâna pe scris şi-i reclamă peste tot pe toţi cei care încearcă să-l ia la întrebări despre matrapazlâcurile pe care le face în fruntea AJVPS, instituţia pe care o păstoreşte de peste 50 de ani, fiind mai longeviv în funcţie decât Ceauşescu sau Dej.

Cu o reclamaţie la Parchetul General din partea instituţiei conduse de Istrătescu s-a pomenit şi şeful DIICOT Argeş, Nicolae Blaga, unul dintre cei mai buni şi apreciaţi procurori care s-au aflat, de-a lungul timpului, la conducerea acestei structuri. Aflat la o vânătoare, procurorul-şef Nicolae Blaga a tras după un iepure, doi, trei, atât cât prevedea numărul din autorizaţie.
La viteza cu care fuge însă un iepure, este greu să ai cătarea plină tot timpul, motiv pentru care Blaga a tras după primul iepure, dar acesta nu a căzut. Întâmplarea a făcut ca urecheatul să fie atins uşor la un picior de o alică şi să cadă după un kilometru, la marginea unei lăstăriş. Cum nu a realizat că l-a lovit, Nicolae Blaga a împuşcat alţi trei iepuri, după care s-a retras din pădure.
Vulpoi bătrân, Constantin Istrătescu şi-a trimis oamenii de la AJVPS prin pădure să scotocească şi după cel de-al patrulea iepure, iar când l-au găsit s-au dus cu el în dinţi la procurorul Blaga să-i arate că a împuşcat cu unul mai mult decât numărul specificat în autorizaţie. Ca orice om de bună credinţă, şeful DIICOT le-a povestit inspectorilor de vânătoare cum au stat lucrurile şi a vrut să plătească şi pentru cel de-al patrulea iepure, numai că înţelege-te, dacă ai cu cine, mai ales că Istrătescu îşi trimisese special oamenii să speculeze o greşeală, ca cele care se întâmplă cu sutele la o vânătoare de iepuri. Ba, mai mult, sunt iepuri care, deşi împuşcaţi, rămân cu alicele în ei ani de zile. Convins că are dovezi beton la adresa şefului DIICOT, nea Costică le-a ordonat subordonaţilor săi să facă plângere împotriva procurorului Blaga direct la Parchetul General. Şi uite aşa procurorul-şef de la DIICOT Argeş a fost nevoit să dea cu subsemnatul pentru un lucru minor, dintr-o ambiţie a lui Constantin Istrătescu, cel despre care se spune că a dat permise şi autorizaţii de vânătoare mai ceva decât a făcut-o Vlăsceanu sau Voinea cu permisele auto de la Piteşti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.