Şeful ANIF a vândut la fier vechi până şi conductele din pământ

ÎMBUNĂTĂŢIRI FINANCIARE În calitate de director al ANIF, Ioan Predica nu a putut rămâne insensibil la seceta din acest an, aşa că s-a apucat să sape prin tot judeţul ca să caute conductele de irigaţii, îngropate înainte de 1989. Când a văzut că pământul e plin de ţevi, s-a gândit că prea mult fier dăunează grav sănătăţii plantelor, aşa că a început să taie la greu conductele şi să le valorifice. Săptămâna trecută, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s-a aflat în Argeş, pentru a constata efectele secetei din această vară. Cum era şi firesc, prima întâlnire a avut-o cu şeful de la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Argeş (ANIF), Ioan Predica, omul care, teoretic, în opinia ministrului, trebuie să ştie, şi în somn, câţi kilometri de conductă pentru irigaţii mai sunt funcţionali şi câţi nu în judeţ.

Răspunsul lui Predica, zis „Semaca”, l-a lăsat însă mască pe ministrul Agriculturii: „Mai avem ceva kilometri, domnule ministru, dar nu mai sunt mulţi. Cine mai ştie ce-o fi prin pământ, că s-a furat cam tot…”. Cum răspunsul de gâgă a lui Semaca l-a iritat pe ministrul agriculturii, acesta a spus că, în scurt timp, va propune schimbarea din funcţie a lui Ioan Predica, pentru că habar nu are pe ce lume trăieşte. Iniţial, toată lumea a crezut că Predica e dus cu pluta şi că face parte din acea categorie de angajaţi din sistemul public care încă se mai miră de ce televizoarele astea noi sunt atât de subţiri, că nu mai ai unde pune o vază sau un mileu. Nimic mai fals. Predica chiar a spus adevărul când a afirmat că s-a furat cam tot. Numai că ce nu i-a spus ministrului este faptul că cel care a devastat patrimoniul ANIF-ului de la Argeş este chiar el în persoană, vânzând la fier vechi nu doar utilajele dezafectate, ci şi kilometri întregi din conductele folosite odată pentru irigaţii.
Ultimul tun al şefului de la ANIF a fost dat asupra conductei dintre Căteasca şi Teiu, lungă de 1,5 km, cu diametrul de 1 metru. Pur şi simplu, „Semaca” a scos-o din pământ, a tăiat-o şi…fier vechi a scris pe ea. Că doar de aia sfânta ciordeală merge mână în mână cu valorificarea patrimoniului.
Următorul atac al lui „Semaca” a fost dat asupra Centrului de Irigaţii din Oarja, sediu de unde, înainte de 1989, era coordonată toată activitatea de irigare din zona de sud a judeţului. Cum întreaga curte era plină de remorci, grămezi de conducte şi bazine de fier imense, dezafectate, „Semaca” a încărcat de aici tiruri întregi de fier vechi, pe care l-a vândut ca pe roşii în piaţă.
Acum aţi aflat, domnule ministru, de ce nu a ştiut şeful de la ANIF câţi kilometri de conducte pentru irigaţii mai sunt în Argeş? Pentru că nu mai ştia cât a furat el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.