ORIGINI ARGEŞENE Traian Băsescu se încuscreşte cu un argeşean, omul de afaceri Bebe Ionescu, tatăl viitorului soţ al Elenei Băsescu, Syda Ionescu. Originar din comuna Mălureni, cuscrul lui Băsescu vine săptămânal în Argeş să se îngrijească de gospodăria plină de oi, vaci şi porci, de care, până anul trecut, a avut grijă tatăl său. După moartea seniorului, Bebe Ionescu a angajat câţiva oameni din sat care se ocupă de gospodărie şi, după cum ne-a declarat primarul Cristescu, este una dintre cele mai frumoase din comună. Chiar dacă are milioane de euro şi este unul dintre cei mai influenţi oameni din bussines-ul şi high-life-ul românesc, iar, mai nou, va fi şi cuscrul preşedintelui Băsescu, Gheorghe Ionescu nu a uitat de unde a plecat şi vine săptămânal în comuna sa natală, Mălureni.
Cum nunta fiicei preşedintelui cu băiatul miliardarului va atrage atenţia şi asupra comunei argeşene, primarul Alexandru Cristescu ne-a declarat că abia aşteaptă un prilej ca să-i ofere titlul de „Fiu al comunei”. „Acum, de când cu nunta asta, toată lumea mă întrebă de el! Nu pot să zic nimic rău, e unul dintre cei mai gospodari oameni ai comunei noastre! Bine, are şi cu ce să ţină totul! Are oi, vaci, porci, de toate! Vine cel puţin o dată pe săptămână la Mălureni, dacă nu mai des, să se ocupe de toate. E foarte ataşat de casă şi de gospodărie, nu a renunţat la nimic, chiar dacă tatăl lui nu mai este. Oricum, în ultima vreme bătrânul era aşa, mai mult cu supravegherea, dar Bebe Ionescu are angajaţi care fac totul prin gospodărie. Cât despre nuntă, invitaţie nu am primit! Probabil că doar rudele apropiate vor merge, pentru că am înţeles că va fi un eveniment pentru familie şi prietenii apropiaţi. Are o mulţime de veri, nepoţi, rude, care cred că vor fi invitaţi! Eu aştept acum un moment să-i ofer lui Bebe Ionescu titlul de „Fiu al comunei”, pentru că nu oricine ajunge cuscru cu şeful statului!”.  

Eba a venit şi ea la Mălureni

Gheorghe Ionescu este unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din România, dar destul de discret. Este un apropiat al liderului PDL Adriean Videanu, cu care îşi petrece vacanţele. Soţia sa, Sidonia Ionescu, este, de altfel, parteneră oficială cu Videanu în câteva dintre firmele acestuia.
În urmă cu 12 ani, Bebe Ionescu a condus Fondul Proprietăţii de Stat, instituţia de stat care avea 70% din economie. În acea perioadă, s-au privatizat companii din industria cimentului, asigurări sau bănci precum Petrom şi EximBank. Tot el a fost cel care a semnat, în calitate de director al FPS, cumpărarea de către Videanu a „Marmosim”, firma pe care acesta şi-a construit fabuloasa avere. Când a ajuns ministru al Economiei, Videanu l-a numit membru în Consiliul de Supraveghere al Petrom. Tot în 2009, Bebe Ionescu a fost numit şi membru în Consiliul de Administraţie al Eximbank din partea AVAS. El a mai primit şi alte funcţii în consilii de administraţie ale unor companii de stat în perioada guvernării Tăriceanu.
Prieten cu Ionescu, Adriean Videanu a fost cel care l-a ajutat în carieră şi pe fiul Bogdan, zis Syda, cel care va deveni ginerele lui Băsescu. Mai întâi, a primit un post de consilier în Ministerul Economiei, iar apoi a „câştigat” un concurs, în urma căruia a devenit secretar economic III la Ambasada României la Paris.
În urma declanşării unui adevărat scandal de presă, el a renunţat însă la post, rămânând să se ocupe de propriile afaceri şi de iubita sa, Elena Băsescu.
Aceasta a fost şi ea de câteva ori la Mălureni, împreună cu  Syda, pe când acesta venea să îşi vadă bunicul, fiind chiar plăcută de bătrânul Ion Ionescu, deloc impresionat de faptul că e fiica preşedintelui ţării.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI