ADRIANA SĂFTOIU ŞI ANDREEA PAUL (VASS) ÎL „ARD” PE TĂMAGĂ JR. Nouă ONG-uri şi mai multe organizaţii care luptă pentru drepturile femeilor şi combaterea violenţei cer sancţionarea fiului senatorului Constantin Tămagă după ce s-a aflat că acesta a vrut să-şi incendieze iubita, fiica omului de afaceri Cristian Prodănel. Pentru că este încă membru în PDL Argeş, organizaţiile semnatare cer PDL şi Organizaţiei de Femei a partidului să iniţieze o anchetă în care să analizeze şi să sancţioneze comportamentul politicianului. “Din respect pentru electoratul pe care-l reprezentaţi, avem speranţa că nu veţi lăsa să treacă neobservat acest caz grav de violenţă asupra unei femei şi veţi proceda la excluderea din partid a lui Traian Tămagă, întrucât a dat dovadă de un comportament care este în totală disonanţă cu respectul pentru valoarea şi demnitatea fiinţei umane”, arată asociaţiile în scrisoarea adresată PDL. Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul (Vass) se solidarizează şi ea cu organizaţiile non-guvernamentale care au atras atenţia asupra cazului lui Traian Tămagă, membru al PDL Argeş. Într-un răspuns către ONG-uri, Paul a precizat că “PDL şi Organizaţia de Femei (OF) a PDL nu tolerează aceste comportamente deviante. PDL a susţinut activ măsurile de combatere a violentei domestice şi crearea de adăposturi pentru victime prin iniţiative legislative aprobate. Mai mult, în acest an, PDL a susţinut că la modificarea Constituţiei României să fie întărit explicit principiul egalităţii de şanse şi drepturile cetăţenilor”.

Contactată de România Liberă, purtătoarea de cuvânt a PDL, Adriana Săftoiu, a calificat gestul politicianului Traian Tămagă ”・condamnabil şi reprobabil”€・ Ea a atras, însă, atenţia că, din cauza situaţiei incerte din PDL Argeş, ”・este un semn de întrebare privind calitatea de membru PDL a lui Tămag㔀・ Din aceasta cauză, nu se ştie dacă politicianul poate fi sancţionat de democrat-liberali.
Organizaţiile care au semnat scrisoarea deschisă sunt: Asociaţia Front, Societatea de Analize Feministe ANA, Centrul FILIA, Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen, Fundaţia Proiectul de Educaţie Civiă şi Dezvoltare Academică, Centrul Euroregional pentru Inţiative Publice, Asociaţia Anais, Centrul Parteneriat pentru Egalitate şi Asociaţia Transcena.

În momentul incidentului, Cristina Prodănel purta o rochie de 5000 de euro pe care o primise cadou chiar de la Traian Tămagă

Timp de trei zile, nimic n-a răsuflat despre bătaia pe care Tămagă jr. i-a administrat-o Cristinei Prodănel săptămâna trecută. Tatăl fetei, omul de afaceri piteştean, Cristi Prodănel pune însă tot acest scandal pe seama depresiei prin care trece Traian Tămagă, după ce acesta a pierdut o importantă sumă de bani într-o afacere: „Ei nu mai erau împreună de foarte mult timp. El căzuse într-o depresie de câteva luni, da’ nu din cauza fetei mele, ci din cauza unei investiţii proaste. Nu mai mânca şi nu mai ieşea din casă! Da’ rămăseseră prieteni. A stropit-o cu benzină pe la spate! Din senin. Răzbunare, din gelozie, probabil că nu mai sunt împreună… N-a apucat să-i dea foc, că s-a luptat cu ea. Şi ea e sportivă! A fost un gest premeditat! Da, se poate spune «tentativă de crimă»! În ceea ce priveşte nunta care trebuia să aibe loc în august, nici vorbă de aşa ceva. Ei vorbiseră, mai demult, doar de cununia civilă. O petardă de presă!”, a declarat tatăl victimei.
Conform altor surse apropiate cuplului, lucrurile au scăpat de sub control în momentul în care Traian a aflat şi că iubita lui, care urma să-i fie soţie, ar fi avut o relaţie cu un alt bărbat, la St. Tropez. Sub efectul băuturilor alcoolice şi enervat la culme de ceea ce se întâmplă cu povestea lor de dragoste, Tămagă a aşteptat-o pe Cristina, iar ceaţa i s-a pus pe ochi şi mai abitir atunci când a văzut-o purtând o rochie în valoare de 5.000 de euro pe care el i-ar fi cumpărat-o. Aceleaşi surse susţin că tânărul a vrut să-i dea foc la rochie Cristinei, iar de acolo întregul incident a degenerat.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI