Săptămâna trecută, conducerea Direcţiei Silvice Argeş şi-a prezentat bilanţul de activitate pe primele 6 luni şi perspectivele pentru cea de-a doua parte a anului 2013.

În total, de la începutul anului şi până acum, cifra de afaceri a fost de 22.236.000 RON (depăşire faţă de cât era programat, 19.450.000 RON), profitul brut fiind de 1.045.000 RON.

Tot conform bilanţului, în ceea ce priveşte cota de tăiere din pădurile proprietate de stat în acest an, aceasta este de  300.000 de metri cubi, dintre care: produse principale şi asimilate – 69%, produse secundare şi asimilate – 21% şi produse igienă – 10%. În prima jumătate a anului, volumul valorificat prin licitaţii de masă lemnoasă pe picior a fost de 160.000 de metri cubi, la un preţ mediu de 136 lei/ mc, faţă de 98 lei/mc, în anul 2012. Volumul exploatat la 30 iunie a fost de 120.200 mc.

4 cantoane, scoase la vânzare

Cu aprobarea Romsilva, Direcţia Silvică scoate la licitaţie pe 12 august patru cantoane silvice proprietatea sa, care, în urma retrocedărilor, au ajuns pe proprietate privată. Preţul de pornire (valoare fără TVA), valoarea garanţiei şi taxa de participare pot fi aflate de la sediul direcţiei, de pe Strada Trivale din Piteşti, tot de aici putând fi procurat şi caietul de sarcini.
O altă activitate constantă a Direcţiei o reprezintă împăduririle, cultura şi refacerea pădurilor. Pentru aceasta se foloseşte material săditor obţinut din pepinierele şi solariile proprii. Primele au o suprafaţă de 4 hectare, în timp ce solariile se întind pe 1.100 mp.  De remarcat că, în primele 6 luni, în pădurile argeşene au fost realizate  regenerări pe 328 de hectare, mai mult cu 25 decât era în plan: 248 de hectare au fost regenerări naturale, 80 – artificiale, pe 18 hectare s-au făcut completări şi pe alte 14 – refaceri.

8 fonduri, la dispoziţia amatorilor de vânătoare

Direcţia Silvică Argeş gestionează 8 fonduri cinegetice, la ocoalele silvice Aninoasa, Costeşti, Domneşti şi Vidraru, în fondul cinegetic 46 Mozacu funcţionând Complexul de Vânătoare Mozacu, pentru mistreţ. خn numai două luni, de când s-a deschis noul sezon de vânătoare, direcţia a încasat din această activitate venituri  de 51.980 de lei din acţiuni de vânătoare şi 17.730 de lei din valorificarea cărnii de vânat – 2,3 tone. Între timp, pentru a ajunge la performanţele de anul trecut, când direcţia s-a situat pe primele trei locuri în ţară ca venituri din vânătoare, personalul silvic s-a ocupat de combaterea dăunătorilor, asigurarea hranei vânatului, de realizarea a 3 observatoare deschise şi a 30 de sărării.

Primul drum forestier din ţară refăcut pe fonduri europene

„În primul semestru, ne putem lăuda şi cu primul drum forestier din ţară refăcut total, pe fonduri europene, pe APDRP. Este vorba despre 20 de kilometri între Valea Rea şi Domneşti, investiţia fiind de 5,3 milioane RON, adică 1,3 milioane de euro”, a declarat Armand Chiriloiu, şeful Pădurilor din Argeş.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI