După ce a luat concursul cu nota 7,68, Dumitru Tudosiu este acum inspector şcolar general cu acte în regulă, cu un mandat de 4 ani.

Concursul s-a desfăşurat la minister, iar comisia a fost, după cum Tudosoiu a mărturisit, extrem de exigentă. Deşi poate fi suspectat că, membru PSD fiind, de aceeşi culoare politică cu guvernul, ar fi fost favorizat, nu a fost nici pe departe aşa. Ba, dimpotrivă, a mai spus acesta, a fost chiar depunctat, la analiza CV-ului cei ce l-au examinat nu au vrut să îi ia în considerare anumite detalii care l-ar fi ajutat să obţină o notă mai mare.
Însă, ţinând cont că a fost singurul Admis dintr-o zi în care au dat concurs 8 candidaţi din 4 judeţe, şi a avut emoţii destul de mari, Tudosoiu se declară mulţumit de rezultat.

Dumitru Tudosoiu  a avut şi un contracandidat,  respectiv Mariana Popescu, profesoară de limba română la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Costeşti, care s-a retras după proba teoretică, din motive personale.
Dacă nu intervine nimic până la publicarea ordinului de numire  în funcţie, inspectorul şcolar general va încheia cu Ministerul Educaţiei un contract de management pe o perioadă determinată, de patru ani, începând cu data emiterii ordinului ministrului de numire în funcţie.

Identificarea punctelor slabe şi a punctelor forte din activitatea ISJ Argeş, reducerea absenteismului, accesarea de fonduri structurale pentru formarea contină a profesorilor şi crearea de condiţii mai bune de studiu pentru elevi sunt principalele puncte din planul de management cu care Tudosoiu şi-a câştigat postul.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI