Dorin Falcă, omul care gestionează banii Argeşului

FINANŢIST DE CARIERĂ Dorin Falcă lucrează de 18 ani la Direcţia Finanţelor Publice Argeş, instituţie în care a urcat constant din punct de vedere profesional, ajungând să deţină cea mai importantă poziţie, aceea de director executiv. La 44 de ani, actualul director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Argeş (funcţie pe care o deţine de aproape doi ani), Dorin Falcă se poate considera un om împlinit, profesional şi personal. Spre deosebire de mulţi directori de instituţii din ţară, care au fost numiţi fără să aibă nicio legătură cu domeniul în care activează, Dorin Falcă este o excepţie fericită. Lucrează la DGFP Argeş de aproape 18 ani, timp în care a urcat constant în ierarhie, reprezentând un exemplu de fidelitate faţă de o instituţie publică.
Înainte de a veni aici, Dorin Falcă fusese contabil, timp de doi ani şi jumătate, la ALPROM, o firmă cu greutate în industria argeşeană. La Finanţe, a fost timp de aproape şapte ani consilier superior, după care – pe 31 iulie 2000 – a fost numit Şef Serviciu Bilanţuri Agenţi Economici, funcţie pe care a deţinut-o până pe 14 iulie 2003. A urmat apoi în cariera sa un alt post cu răspundere, acela de şef Serviciu Colectare Executare Silită Persoane Juridice. A deţinut această funcţie timp de aproape şase ani, până pe 25 mai 2009.
Pe 26 mai 2009, experienţa sa bogată ca specialist în domeniul finanţelor publice a fost recompensată cu un post-cheie, acela de Director Coordonator Adjunct al DGFP Argeş. După doar câteva luni, în noiembrie 2009, a fost numit Director Executiv al aceleiaşi instituţii. Din această ultimă calitate, s-a remarcat repede prin idei şi iniţiative menite să eficientizeze activitatea Finanţelor.
Aici trebuie remarcat faptul că gradul de colectare a taxelor şi impozitelor a crescut mult de când Dorin Falcă este director, iar în teritoriu au început să fie organizate periodic întâlniri cu contribuabilii, fapt ce demonstrează că D.G.F.P. Argeş este una dintre cele mai transparente instituţii publice din judeţ.   
Dorin Falcă a avut un traseu ascendent şi în ceea ce priveşte educaţia. A urmat cursurile Şcolii vechi din Rucăr (aceeaşi şcoală la care au învăţat şi părinţii săi) în perioada 1973 – 1977, iar aici l-a avut învăţător pe Aurel Vasile, un dascăl foarte exigent, atât în ceea ce priveşte disciplina, cât şi învăţătura. După cum spune şi Dorin Falcă, „domnul Aurel Vasile a fost pentru mine un model de dascăl cu vocaţie, un om deosebit, care şi-a dedicat viaţa pregătirii a multe generaţii de elevi de succes”.

În 2012, are şanse mari de a deveni deputat

Între 1977 şi 1981, a urmat cursurile gimnaziului: clasa a V-a, la Rucăr, iar clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, la Piteşti. Dorin Falcă a rămas mereu legat afectiv de plaiurile rucărene şi de familia sa. Ca dovadă elocventă, în 1981 a fost admis la Liceul de Exploatarea şi Industrializarea Lemnului din Rucăr. A revenit în comună şi pentru a-şi ajuta părinţii (este foarte energic şi îi plac foarte mult animalele), dar şi pentru reputaţia bună a Liceului din Rucăr (cei mai mulţi dintre absolvenţii acestui liceu erau admişi la facultatea de Medicină sau la Politehnică).
În 1990, Dorin Falcă a absolvit A.S.E. Bucureşti, iar în 2005 a terminat masteratul la Şcoala Naţională de Studii Economice Bucureşti. Mai trebuie spus că, de 12 ani, Dorin Falcă este şi expert contabil. În puţinul timp liber care îi mai rămâne, Dorin Falcă adoră să schieze, pârtiile sale preferate fiind cele din Rânca şi Solden (Austria).  
Şi în ceea ce priveşte politica îşi doreşte să aibă aceeaşi ascensiune ca şi în profesie. Ca membru PDL Argeş, s-a remarcat deja printr-o activitate susţinută. Astfel că, în 2012, îl aşteaptă o mare provocare politică, Dorin Falcă fiind candidatul PDL pentru un loc de deputat în Colegiul Câmpulung. Şi, la cât de ambiţios şi energic este, nu ne îndoim că deja şi-a schiţat o strategie prin care să îşi învingă detaşat adversarii, oricare ar fi ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.