Duminica seara, în teledonul realizat de Antena 3 au fost prezentaţi şi o parte dintre EROII salvatori care au intervenit în prima linie a tragediei de la Club Colectiv. Doi dintre ei, Iulian Lazăr şi Liviu Botofei, ambii paramedici al Brigazii de Pompieri SMURD, sunt născuţi, crescuţi şi locuiesc în Costeşti!

Iulian Lazar, lăudat de toată lumea pentru pentru devotamentul, curajul şi efortul depus în acea seară fatidică a fost în prima ambulanţă ajunsă la locul tragediei şi a fost cel care a coordonat mai apoi misiunea. În cel de al doilea echipaj, ajuns la puţin timp după primul, s-a aflat colegul său de generaţiei şi vecin, Liviu Botofei.

Pentru curajul dovedit şi felul în care şi-au făcut meseria, punând viaţa altora mai presus de viaţa lor, Dani Stancu, consilier local al oraşului Costeşti a depus la primărie un proiect de hotărâre prin care solicită ca cei doi EROI să fie decoraţi şi premiaţi de către Consiliul Local şi Primăria Costeşti, pentru faptele lor de curaj, devotament şi spirit de sacrificiu. „Ca iniţiator al acestui proiect, îmi doresc ca această manifestare solemnă să se desfăşoare cu prilejul Zilei Naţionale a României, pe 1 decembrie! Asta, dacă nu cumva superiorii lor vor considera că merită mai mult şi vor face asta la Bucureşti!”, ne-a declarat Dani Stancu.

Comments

comments