Doar 10 kilometri de drum judeţean s-au asfaltat în 2011 în Argeş

La fel ca Ministerul Transporturilor, care a dat în folosinţă doar o bucăţică de autostradă în 2011, şi Consiliul Judeţean a asfaltat anul trecut în Argeş cu viteza melcului: doar 10 kilometri de drum judeţean. În ceea ce priveşte această categorie, Argeşul are 57 de drumuri judeţene, în lungime de 1.142 de km, adică una dintre cele mai mari reţele de acest gen din ţară.

Pentru cei 10 kilometri de drum judeţean asfaltaţi în 2011 în Argeş s-au cheltuit 58 de miliarde de lei vechi, iar lucrările s-au făcut astfel: DJ 659 A, Bradu – Pârvu Roşu, pe o lungime de 1,66 km; DJ 703, Cuca – Ciomăgeşti, pe o lungime de 2 km; DJ 703 B, Căteasca – Leordeni, pe o lungime de 1,60 km; DJ 732C, Câmpulung – Bughea de Jos, pe o lungime de 2,56 km şi DJ 731C Vaţa – Veţişoara (Vedea), pe o lungime de 2 km.
Lucrările pe trei dintre aceste drumuri au fost efectuate de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri Argeş, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean. Pentru celelalte două au fost alese două firme: SC Drum Construct Logitik, condusă de omul de afaceri Forin Păcioianu, şi SC Comesad Drumuri, societate ce îi aparţine afaceristului Virgil Dumitru. Nici anul acesta însă lucrurile nu se anunţă a fi mai bune în ceea ce priveşte „marea asfaltare”, preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, declarând că bugetul alocat de la Guvern pentru drumuri în 2012 este cu 35% mai mic decât în 2011. Aşadar, un calcul simplu ne arată că în 2012 vom avea parte de asfalt doar pe 6,5 km de drum judeţean. Făcând un joc de cuvinte, putem spune că, în acest an, drumurile noastre toate (ca lungime) se pot asfalta într-o noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.