Săptămâna trecută, la Piteşti s-au adunat responsabili în gestionarea deşeurilor din întreaga ţară, la sesiunea de comunicări pe tema „€Managementul deşeurilor”€.

Cu acest prilej, s-a constituit şi „€・Federaţia Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitare pe Domeniul Deşeurilor”€・ iar în fruntea  acesteia, ca o recunoaştere a muncii şi a faptului că Argeşul conduce detaşat în acest domeniu, preşedinte a fost ales Gabriel Moiceanu, directorul ADI Servsal Argeş.

La întâlnire au participat Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, Elena Pană, comisar –€・şef al Gărzii de Mediu Argeş, reprezentanţi ai Agenţiei de Mediu Argeş, cât şi reprezentanţi din 25 de judeţe, directori executivi ai Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitare. Organizatorii întâlnirii au fost ADI Servsal Argeş, Asociaţia „€Salvaţi Delta”€・ „€Ecopolis”€・ respectiv Guvernul României, proiectul fiind susţinut de către ECO-ROM Ambalaje – Bucureşti. Dincolo de discuţiile teoretice legate de subiectul deşeurilor și de managementul acestora, oaspeţii au dorit să vadă cu propriii lor ochi Depozitul Ecologic de la Albota şi obiectivele pe care Argeşul le-a realizat deja, fiind judeţul cel mai avansat în ceea ce priveşte implementarea unui astfel de program. Cei prezenţi au avut astfel posibilitatea de a studia un adevărat model de eficienţă şi organizare, ADI Servsal Argeş fiind singura asociaţie din ţară al cărei proiect a depăşit faza de investiţii şi este deja operaţional. În cadrul întâlnirii a fost stabilită agenda pentru anul 2013, având ca principal obiectiv atragerea unor fonduri suplimentare pentru întărirea capacităţii administrative a ADI-urilor din domeniu. Dovadă a importanţei evenimentului de la Piteşti a fost şi faptul că postul naţional de televiziune, TVR1, şi-a trimis special o echipă, urmând ca dezbaterea să fie reflectată în cadrul emisiunii „€Ecologica”€・

Comments

comments

DISTRIBUIȚI