Odată cu apropierea Sărbătorilor de Iarnă, Direcţia Silvică Argeş s-a pregătit pentru a aproviziona piaţa locală cu pomi de Crăciun la preţuri modice, în comparaţie cu cele ale brazilor de import din hipermaketuri.
„În total, în acest an vor fi recoltaţi din pădurile argeşene şi scoşi pe piaţă 1.500 de bucăţi, din care 1.000 de molizi şi 500 de bucăţi de brad. Preţurile pentru un pom variază în funcţie de specie şi înălţime”, spune Mihai Liţescu, director adjunct al Direcţiei Silvice Argeş. Astfel brazii vor putea fi cumpăraţi la 20 de lei (0,70 -1,30 m), 25 de lei (1,31- 2,0 m) sau 30 de lei (2,1-3,0 m), în timp ce tarifele pentru molid vor fi de 10 lei, 15 sau 20 de lei pentru aceleaşi dimensiuni. La aceste tarife se adaugă însă 24%- TVA-ul.
Cei ce vor însă un brad deosebit, de dimensiuni mai mari decât cele recoltate în mod obişnuit, pot solicita Direcţiei Silvice să le procure exemplarul dorit. „Solicitările pentru exemplarele cu înălţimi peste 3,0 m vor fi considerate comenzi speciale, iar preţul se va aproba pornind de la tariful minim de 20 lei/metru”, mai spune adjunctul DS Argeş.
Brazii şi molizii argeşeni vor putea fi găsiţi pe piaţă începând de săptămâna viitoare, adică după 8 decembrie. Deci, sfat pentru cei ce doresc să împodobească un brad frumos, la preţuri rezonabile: nu vă grăbiţi!
În acelaşi timp, în hipermarketuri au început să apară oferte de brazi de import, tăiaţi sau în ghiveci, dar şi, evident, brazi artificiali. Spre exemplu, un brăduţ la ghiveci de doar 50 de centimetri costă 70 de lei, iar un pom artificial pleacă de la 50 de lei şi poate ajunge şi la peste 200, mai ales în varianta deja împodobită.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI