Ingrediente: Aluat de foietaj (din 200 g faina Gold Maya, 200 g unt nesărat, 1/4 sare,100 ml. apă rece); 2 tije de praz; 200 g brânză telemea; sare; piper; 1 gălbenuș de ou; 50 ml. lapte.

Preparare aluat foietaj: Se pune făina Gold Maya BL00 într-un castron și se presară cuburile de unt la temperatura camerei și tăiate în bucăți egale deasupra ei.

Se amestecă făina cu untul astfel încât cuburile să fie acoperite. Se toarnă apă rece pe toata suprafata fainii și se începe frământarea aluatului în felul urmator: se pune palma sub făină, se aduce deasupra untului și se apasa cu podul palmei. Se continuă această mișcare până când se încorporează toată făina. După ce a fost încorporată toată făina, se răstoarnă aluatul pe masa de lucru pe care a fost presărată făina.

Se întinde aluatul sub formă dreptunghiulară de un deget grosime și se împăturește în 3. Se întoarce aluatul cu partea împăturită în jos se rotește bucata de aluat la 90 de grade și se repetă întinderea și împăturirea în trei. Se pune aluatul la frigider 30 minute.

Mod de preparare umplutură

Se curăță prazul, se taie rondele și se fierbe aproximativ 1 minut în apă sărată. Apoi se strecoară si se lasă să se scurgă într-o sită. Telemeaua se taie cubulețe.

Aluatul se intinde pe o planșetă și se taie în dreptunghiuri mai mici. Fiecare dreptunghi nou format se întinde cu sucitorul pentru a se subția aluatul, iar la mijloc se adaugă amestecul din praz și brânză. Se împăturește în două, pe lungime, se rulează și se așează ruloul într-o tavă unsă cu ulei.

Pentru a prinde o culoare frumoasa, se pot unge cu un amestec de gălbenuș cu puțin lapte.

Se introduce tava în cuptorul incins, până ce plăcintele se rumenesc deasupra.

Mod de servire: Placințelele se pot servi calde sau reci.

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Heinner. În noiembrie, Celebration Garden este restaurantul partener al proiectului.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI