După atâtea alerte alimentare de care am avut parte în ultima vreme, în România e greu să mai găseşti alimente sigure şi care să respecte, cu adevărat, eticheta „bio” sau „ecologic” atunci când acestea există. Direcţia Silvică Argeş a reuşit să găsească însă o modalitate prin care să pună la dispoziţia consumatorilor argeşeni marfă proaspătă şi sigură.

Printr-un contract semnat de curând cu hipermarketul Auchan din Piteşti, păstrăvul crescut în păstrăvăriile Direcţiei Silvice ajunge la vânzare, viu, pentru toţi cei ce doresc să aibă garanţia că au cumpărat un aliment în regulă. În acelaşi timp, pentru Direcţie este o afacere profitabilă, având siguranţa că întreaga producţie este valorificată la maximum.
„Contractul l-am semnat de câteva luni, dar merge bine. Deocamdată, livrăm doar din păstrăvăria de la Oieşti, de lângă Curtea de Argeş, între 200 şi 400  de kilograme de lună, în funcţie de cerere. De la noi pleacă cu un preţ de 21 de lei pe kilogram, preţul stabilit prin decizie de la nivelul Romsilva, plus cheltuielile de transport, iar magazinul îşi mai pune şi el adaosul său. Dacă lumea va aprecia păstrăvul nostru şi cererea va creşte, vom mai putea livra şi din crescătoria de la Dâmbovicioara, dar, deocamdată, este mai economic să aducem doar din cea de la Oieşti”, spune Armand Chiriloiu, directorul Direcţiei Silvice Argeş.
Contractul cu Auchan Piteşti,  unde păstrăvul autohton se vinde la preţul final de 27 de lei kilogramul, a făcut ca veniturile Direcţiei Silvice să fie depăşite cu mult faţă de previziunile anterioare. Astfel se face că în ultimele luni din anul trecut, veniturile încasate din această activitate au fost 160% din planul de acţiune. O parte din sumă este asigurată şi din contractul de închiriere al celei de a treia păstrăvării, cea de la Cândeşti, pe care Direcţia a închiriat-o unei firme private.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI