În pragul Sărbătorilor de Iarnă, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Argeş a rămas fără bani. Nu are în buget nicio leţcaie, aşa că angajaţii de aici au deja mari îndoieli că îşi vor lua salariile în luna decembrie. Este adevărat că problema banilor la DJTS Argeş este una mai veche, dar, până acum, nimeni nu a venit cu o soluţie salvatoare. Fenomenul este cu atât mai greu de explicat şi digerat, cu cât nu a trecut nicio lună de când Piteştiul a fost declarat, în Parlamentul European, drept „Oraşul european al sportului în 2013!”.

Practic, DJTS Argeş trăieşte un paradox. Peste nicio lună, Piteştiul va fi, oficial, „Oraşul european al sportului în 2013”, iar cea mai importantă instituţie a sportului argeşean se zbate într-o sărăcie lucie.
Vinovaţii „fără vină” de starea jalnică în care a ajuns această instituţie nu sunt nici sportivii, nici salariaţii, nici iubitorii sportului argeşean, ci partidele politice, care au numit în fruntea acestei direcţii nişte neica nimeni. După mandatul catastrofal al pedelistului Flavius Panţurescu, liberalii au dat lovitura de graţie sportului argeşean prin repunerea în funcţia de director a lui Laurenţiu Achimescu, la începutul lui 2012. Asta după ce, în 2004, Achimescu mai fusese învestit în funcţia de director al DJTS Argeş, tot de către liberali, care veniseră la guvernare odată cu Alianţa D.A. (PNL-PD). Ca să fie numit în funcţie în 2004, Achimescu şi-a vândut atunci un apartament, iar banii au mers drept cotizaţie la partid. La dezastrul din fruntea sportului argeşean din 2004, au contribuit, alături de liberali, şi pediştii argeşeni, care l-au numit în fruntea Sălii Sporturilor pe Florea Vişan, cel care, până atunci, fusese administratorul de la „Mara”, cârciuma care funcţiona la subsolul sediului PD.
Puşi pe căpătuială, cei doi au făcut prăpăd la DJTS, fiecare fiind preocupat să-şi recupereze banii pe care-i plătise către partid ca să fie numit în funcţie. În 2010, după ce a fost destituit din funcţie Laurenţiu Achimescu, democrat-liberalii l-au numit director executiv al DJTS pe Flavius Panţurescu, care, în cei aproape doi ani de mandat, a pus pe butuci toate taberele şcolare – din 5, doar 2 mai fiind funcţionale, la această dată. La începutul lui 2012, s-a reîntors Achimescu în fruntea DJTS şi dezastrul, început acum 8 ani, pare să nu se mai termine, nici măcar în anul în care Piteştiul a fost numit „oraşul european al sportului”.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI