BANUL, OCHIUL DRACULUI! Locatarii blocului nr. 2 din strada Victoriei, din centrul Piteştiului, mulţi trecuţi de 80 de ani, au ajuns să se bată, la propriu, pe banii din contul asociaţiei, peste 1,2 miliarde lei, strânşi din închirierea spaţiilor de la parterul imobilului. Scandal cu substrat de … miliarde în asociaţia de proprietari a blocului nr. 2 din centrul Piteştiului. Invective ca la uşa cortului între oameni trecuţi de 80 de ani, bătăi şi şedinţe ale Comitetului de bloc desfăşurate sub supravegherea Poliţiei şi a viceprimarului din Piteşti! Până aici s-a ajuns în blocul de pe Strada Victoriei, locuit de oameni odată fruntea oraşului. De doi ani de zile, între majoritatea membrilor asociaţiei de proprietari şi o facţiune „pucistă”, croită să strice ordinea stabilită acum 51 de ani, la darea în folosinţă a blocului, se duce un adevărat război. Miza este imensa sumă de 1,2 miliarde de lei vechi din contul asociaţiei, adunată în timp din chiriile unor spaţii comerciale de la parterul blocului. Astfel s-a ajuns ca oameni care locuiesc împreună de o jumătate de secol, din 1961, să se bată, la propriu, şi să îşi strige cele mai urâte lucruri cu putinţă!
Atât de rău, încât în cauză sunt deschise mai multe dosare de cercetare penală. Pentru a scăpa de fostul administrator, Ioana Badea, gruparea „dizidenţilor” a făcut chiar plângere la ITM, cum că aceasta nu ar fi angajată legal, motiv pentru care inspectorii de la Muncă au aplicat asociaţiei sancţiuni în valoare de 200 de milioane!
Comitetul autoproclamat a încercat chiar să scoată cele 1,2 miliarde din contul de la CEC şi să le transfere într-un alt cont, motiv pentru o altă cercetare, tot penală. Pentru a-i împiedica pe oameni să facă acest lucru, vechiul comitet de conducere a anulat ştampila şi actele şi i-a dat în judecată pe „pucişti”.
Viceprimarul Piteştiului, Laurenţiu Zidaru, prins în această bătălie, o spune limpede: „Se ceartă pentru bani, e clar! Au în cont o sumă destul de mare şi nu ştiu cum să şi-o împartă. Există o grupare ce vrea să o schimbe pe vechea administratoră, care ţine gestiunea de vreo 18 ani, şi comitetul executiv al asociaţiei, pentru a prelua conducerea. Au făcut nişte adunări ilegale şi apoi s-au declarat conducătorii asociaţiei. Iar apoi au vrut să mute banii din cont dintr-o bancă în alta şi s-au reclamat între ei. Până la urmă, asociaţia a încasat amenzi de la ITM şi Poliţie de peste 260 de milioane ! E o nebunie totală acolo!”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI