Simona Bucura – Oprescu, deputat al PSD Argeş, a participat, în perioada 10 – 11 aprilie, la Bruxelles, la o conferinţă importantă privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice. Conferinţa a fost moderată de europarlamentarul PSD Corina Creţu, care este şi vicepreşedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European. În intervenţia sa, Corina Creţu a pledat pentru intensificarea eforturilor în vederea semnării şi ratificării Convenţiei Consiliului Europei pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor.

La evenimentul de la Bruxelles au fost prezenţi europarlamentari socialişti, membri ai Comisiei europarlamentare pentru drepturile femeilor, deputaţi români, dar şi din alte 7 ţări, reprezentante ale Organizaţiei de Femei a PSD şi reprezentante ale organizaţiilor nonguvernamentale implicate în combaterea violenţei de gen.
„Evenimentul a fost unul foarte important, deoarece trage un semnal de alarmă cu privire la un fenomen îngrijorător. Violenţa împotriva femeilor este o realitate, iar lupta va trebui să fie dată pe două fronturi: atât statul, din punct de vedere instituţional, trebuie să se implice, cât şi fiecare dintre noi va trebui să avem un cuvânt de spus şi să luăm atitudine. Convenţia de la Istanbul va trebui să fie ratificată şi de România cât mai curând”, a declarat deputatul Simona Bucura – Oprescu.
Convenţia Consiliului Europei pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice a fost semnată, până în prezent, de 17 state membre ale Uniunii Europene, dar numai un singur stat membru al UE a şi ratificat-o.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI