Georgiana Popescu, asistent local în cadrul Parlamentului European şi prodecan la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii Piteşti, a participat vineri la Seminarul cu tema „2013 – Anul european al cetăţenilor”, desfăşurat de către Instituţia Prefectului Argeş, în colaborare cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România. În prezentarea cu tema „Aspecte privind comunicarea cu cetăţenii la nivelul biroului europarlamentar”, lect. univ. dr. Georgiana Popescu a subliniat importanţa dialogului dintre cetăţenii români şi reprezentanţii acestora în Parlamentul European.

„Trebuie să avem permanent în minte faptul că suntem cetăţeni europeni, reprezentaţi în Parlamentul European de către deputaţi. Ideea abordării acestei teme a pornit de la faptul că birourile europarlamentarilor sunt încă destul de puţin cunoscute în ţara noastră, deşi, în prezent, Parlamentul European este cea mai puternică adunare parlamentară. Să nu uităm că vorbim de unica instituţie reprezentativă comunitară supranaţională a Uniunii Europene şi singura instituţie comunitară aleasă în mod direct de către cetăţeni.”
Georgiana Popescu a vorbit despre acţiunile desfăşurate în cadrul biroului europarlamentar şi despre modul în care acestea ajung să fie cunoscute de către cetăţeni, mai ales prin intermediul mass-media. „Prin natura activităţii, europarlamentarii îşi petrec majoritatea timpului de lucru la Bruxelles şi Strasbourg şi mult mai puţin în ţară. Din această cauză, oportunităţile de a comunica direct cu oamenii sunt mai reduse, comparativ cu politicienii de la nivel naţional. Reuşesc totuşi să menţină o bună relaţie cu alegătorii prin pagini proprii de Internet şi prin intermediul reţelelor sociale, prin care pot transmite mesaje către public şi pot prelua feed-back. Potrivit cercetării pe care am efectuat-o, eurodeputaţii au pus accent pe comunicarea electronică, iar în ceea ce priveşte evenimentele organizate, în top sunt cele legate de fonduri structurale, drepturile femeilor şi dezvoltarea societăţii civile.”
Georgiana Popescu este specialist în ştiinţele comunicării, iar, din 2004, este consilierul Dacianei Sârbu.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI