Deputatul PSD Radu Vasilică are un credit de 50.000 în franci elveţieni, luat în 2008 de la Volksbank Piteşti. Data scadenţei este în anul 2033, potrivit declaraţiei sale de avere din iunie 2014. El a povestit pentru gândul.info cum banca “l-a deturnat” şi l-a determinat să ia un credit în CHF, în condiţiile în care el voia să ia un credit în moneda în care este plătit, “aşa cum scrie în orice carte de economie”.

“Eu sunt profesor de economie şi scrie în orice carte de economie să te împrumuţi în moneda în care eşti plătit. Şi voiam să iau credit în lei. Dar la bancă „m-au deturnat”, m-au determinat să iau în CHF, nu forţându-mă cu pistolul la tâmplă. Decizia a fost a mea, îmi asum greşeala. Am văzut că azi s-a mai apreciat francul elveţian, „o fericire”, a comentat pentru gândul.info deputatul Radu Vasilică.

Radu Vasilică spune că ia tot “mai mult în calcul, în ultima vreme”, să facă demersuri la bancă pentru transformarea creditului său în lei. “Acum un an şi ceva, am fost la bancă şi a existat o opţiune de recalculare a ratei, pentru toţi clienţii, nu numai pentru mine, sunt un client ca oricare altul. Rata a mai scăzut”, a declarat deputatul Vasilică.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI