BĂGAT LA APĂ DE O VERIŞOARĂ Cercetat pentru măsluirea unui titlu de proprietate pe vremea când era directorul Oficiului de Cadastru Argeş, Sorin Pandele a fost dat în primire la DNA chiar de către cea pe care a împroprietărit-o, Elena Păun, verişoara soţiei sale. Aceasta din urmă a acceptat să colaboreze cu procurorii şi a fost de acord să poarte pe corp aparatură de interceptare la una dintre întâlnirile pe care le-a avut cu Pandele. Pe vremea când era directorul Oficiului de Cadastru din Argeş, Sorin Pandele a dispus în mod nelegal emiterea unui titlu de proprietate către Elena Păun, o verişoară a soţiei sale. Conform anchetatorilor, în ianuarie 2006, Pandele a semnat emiterea titlului de proprietate pe numele Elenei Păun, pentru un teren intravilan în suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi.

Ulterior emiterii acestui titlu, în cursul lunii mai 2007, în mod nelegal, Sorin Pandele ar fi dispus efectuarea unor corecturi asupra acestui document, modificând teritoriul administrativ unde se afla amplasat terenul, prin înlocuirea comunei Bradu cu municipiul Piteşti, inclusiv vecinătăţile, toate aceste corecturi fiind certificate de către directorul OCPI Argeş. Proprietară cu acte-n regulă a unui teren extrem de valoros, mutat – din pix – de la Bradu la Piteşti, Elena Păun s-a apucat să-l vândă pe bucăţi, o parte din suprafaţă fiind achiziţionată de un anume Nicuşor Chira. Deşi în actele semnate în faţa notarului Ion Georgescu a fost trecută suma de 175.000 de lei, anchetatorii au ajuns la concluzia că, de fapt, preţul tranzacţiei s-ar fi ridicat la 190.000 de lei, bani care ar fi fost primiţi de directorul Pandele de la ruda sa pentru serviciul făcut.
Cei doi, alături de fostul primar din Bradu, Costel Zamfir, şi el implicat în tranzacţia cu cântec, au ajuns în faţa procurorilor de la DNA, care au început urmărirea penală. Deşi probele au fost evidente pentru trimiterea în judecată a fostului director de la OCPI şi a complicilor săi, procurorii DNA au convins-o se Elena Păun să colaboreze cu ei, pentru a scăpa cu o condamnare mai mică sau chiar cu suspendare. Astfel, Elena Păun a acceptat să poarte pe ea aparatură de interceptare la una dintre întâlnirile pe care le-a avut cu Sorin Pandele.
Ca şi cum ar fi fost pusă pe ceartă, Elena Păun a început să-i reproşeze lui Pandele că numai din cauza lui au ajuns să fie cercetaţi penal şi că, dacă el nu ar fi „sfătuit-o”, ea nu s-ar fi băgat în aşa ceva. Fără să ştie că ruda sa are aparatură de interceptare pusă pe corp, Sorin Pandele i-a reamintit femeii cum au stat lucrurile şi că şi ea a fost de acord cu tunul imobiliar…Şi uite aşa, din vorbă în vorbă, Elena Păun şi Pandele au refăcut împreună tot traseul ilegalităţii pe care au comis-o, iar înregistrarea, intrată pe mâna procurorilor, l-a înfundat definitiv pe actualul parlamentar, trimis acum în judecată pentru fapte de corupţie.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI