Astăzi, 27 iunie 2013, de la ora 11.00, deputatul PSD Mircea Drăghici, Chestor al Camerei Deputaţilor, a participat la şedinţa lunară a Colegiului Prefectural Argeş, organizată la Casa de Cultură a oraşului Mioveni. În cadrul întrevederii au fost invitaţi reprezentanţii GDF Suez, CEZ Vânzare, Institutului de Cercetări Nucleare Mioveni şi cei ai Direcţiei Agricole Argeş.

Împreună cu parlamentarii de Argeş prezenţi la eveniment, Simona Bucura Oprescu, Gheorghe Marin, Şerban Valeca şi Iulian Cristache, deputatul social democrat Mircea Drăghici a ascultat problemele expuse de către primarii comunelor argeşene şi de către reprezentanţii instituţiilor deconcentrate din judeţ. „Mă bucur că această şedinţă are loc la Mioveni, un oraş în activitatea căruia m-am implicat prin sprijinul permanent oferit constructorului auto Dacia, şi vreau să reamintesc aici de modul în care am susţinut interesele industriei autohtone prin programul Rabla şi prin susţinerea unor valori corecte pentru timbrul de mediu. Vin la Mioveni cu veşti bune şi de aceasta dată. Astfel, în urma unei hotărâri de guvern, Sucursala Cercetări Nucleare şi-a păstrat identitatea, a devenit Regia Autonomă pentru Tehnologii pentru Energia Nucleară, iar oamenii îşi vor păstra locurile de muncă”, a precizat Mircea Drăghici la începutul întâlnirii cu reprezentanţii administraţiilor locale.
Primarii prezenţi la şedinţă au profitat de prezenţa parlamentarilor pentru a solicita modificări pentru unele acte normative referitoare la modul de administrare a banilor publici şi scurtarea termenelor de obţinere a avizelor necesare pentru elaborarea lucrărilor în comune. Mai mult, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural au fost dezbătute recentele măsuri luate de Guvernul condus de Victor Ponta, cu accent pe acele norme care vizează asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, precum şi stabilirea numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice, din subordinea, sub autoritatea sau coordonarea Guvernului ori a ministerelor. “Această întrevedere a reprezentat o bună ocazie de a le aduce lămuriri reprezentaţilor administraţiilor locale cu privire la măsurile luate în ultima perioadă de Guvernul USL. În ceea ce priveşte desfiinţarea posturilor vacante din administraţie, le-am adus la cunoştinţă participanţilor acestei şedinţe că oamenii nu îşi vor pierde locurile de muncă şi că prin această măsură se reia sistemul de angajare 1 la 1. Administraţiile publice locale vor putea face angajări dacă există resurse financiare asigurate în cadrul bugetului local. Guvernul USL estimează că vor putea fi angajate 1.066 de persoane la nivelul administraţiei publice locale, având în vedere deficitul de personal existent la multe primării din ţară. De asemenea, am subliniat că domenii importate ca educaţia şi sănătatea nu vor fi afectate de această măsură”, a precizat Mircea Drăghici, consilier onorific al Prim-Ministrului Victor Ponta.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI