Deputatul Teo Nicolescu a fost reţinut astăzi de DNA, parlamentarul fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul privind despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

La baza arestării parlamentarului argeşean stau mai multe denunţuri, printre care şi cel al omului de afaceri Valentin Vişoiu, acesta susţinând că în perioada 2007 – 2008 i-a dat mită lui Teo Nicolescu, la acea dată deputatul ocupând funcţia de vicepreşedinte al ANRP.

Iată şi cum sună denunţul lui Valentin Vişoiu împotriva lui teo Nicolescu:

“Dosarul de urmărire penală cuprinde denunţul formulat de una dintre persoanele ce a fost beneficiar al supraevaluărilor, numitul Vişoiu Valentin, care arată că, pentru soluţionarea favorabilă a trei dosare privind drepturi litigioase, Nicolescu Theodor – Cătălin, în calitate de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, i-a pretins 5% din totalul acţiunilor care urmau a fi obţinute în baza titlurilor de conversie obţinute, în schimbul sprijinului acordat pentru soluţionarea favorabilă şi cu celeritate a dosarelor'”, se precizează în motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind arestarea lui Horia Georgescu şi a altor inculpaţi din dosarul ANRP în care este implicat şi Teo Nicolescu.

Potrivit susţinerilor lui Valentin Vişoiu, Theodor Nicolescu i-a promis, în cadrul unei întâlniri care a avut loc spre sfârşitul anului 2007, că, dacă va achiziţiona drepturi litigioase din dosare aflate la ANRP, îl va ajuta ca respectivele dosare să treacă prin Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD).

În schimbul acestui sprijin, Nicolescu urma să primească 5% din totalul numărului de acţiuni primite ca despăgubire sau echivalentul în bani al acestora, indiferent de preţul la care erau tranzacţionate.

Valentin Vişoiu a mai declarat în faţa anchetatorilor că, în perioada 2007 – 2008, a achiziţionat drepturi litigioase în trei dosare, care au primit de la CCSD decizii vaforabile de acordare a despăgubirilor.

Omul de afaceri i-ar fi dat lui Teo Nicolescu, pentru două dosare 800.000 de euro şi aproximativ 350.000 de lei, iar în cazul unui dosar a încheiat un contract de comision fictiv, în baza căruia a virat o altă sumă de bani, în lei.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI