Update! În urmă cu puţin timp, deputatul PNL de Argeş, Teo Nicolescu a fost reţinut de DNA, acesta fiind acuzat de luare de mită.

Ce crede deputatul Teo Nicolescu despre arestarea sa: “Mă aflu într-un moment negru al vieţii mele, este foarte greu să-mi aleg cuvintele”

Miercuri, 25 martie, deputaţii au votat pentru reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului Theodor Nicolescu cu 174 de voturi „pentru” şi 99 „împotrivă”.

Dacă la Comisia Juridică Theodor Nicolescu nu s-a prezentat pentru a-şi susţine pledoaria, deputatul argeşean a venit în plenul Camerei Deputaţilor, pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Nicolescu a spus că nu le cere colegilor parlamentari să voteze într-un anume fel, arătând că mai important e ca Parlamentul „să dea un vot aşa cum crede că e drept”.

Deputatul s-a plâns însă colegilor că se află într-un „moment negru al vieţii sale”. „Mă aflu într-un moment negru al vieţii mele, este foarte greu să-mi aleg cuvintele. Sunt acuzat pentru că un evaluator a greşit expertiza. Dacă aş lua acel raport de evaluare şi m-aş uita la el un an, tot nu mi-aş da seama de greşeală”, a declarat deputatul, care a mai adăugat că denunţul la adresa sa „pălmuieşte realitatea”.

DNA a cerut aviz la Camera Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Theodor Nicolescu pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul privind despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Printre cei care au făcut denunţuri împotriva lui Teo Nicolescu s-a aflat şi omul de afaceri Valentin Vişoiu. Mai mulţi denunţători au susţinut că deputatul cerea 5% din suma retrocedată, pe vremea cât a lucrat la ANRP.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI