Deţinuţii de la Colibaşi pot fi închiriaţi cu 4,3 lei pe oră

Dacă aveţi de realizat o lucrare de construcţie sau orice altă activitate, de la cusut şi până la sortat gunoi, cea mai ieftină forţă de muncă o găsiţi la Penitenciarul Colibaşi. Pentru un tarif pornind de la  4,3 lei pe oră, puteţi „închiria” un deţinut. Faţă de un angajat obişnuit, nu trebuie să îi faceţi carte de muncă, să îi plătiţi asigurări de sănătate sau să vă faceţi griji că vă fură materialele, fiindcă paza e asigurată! Nu plătiţi nici măcar TVA. Astfel, penitenciarul Colibaşi pune la dispoziţia celor interesaţi, persoane fizice sau juridice, forţă de muncă la cele mai mici preţuri de pe piaţă. În funcţie de solicitări, deţinuţii pot fi puşi la dispoziţia doritorilor pe perioade de timp stabilite de comun acord, de la o zi la 12 luni. Printre activităţile pentru care pot fi angajate persoanele private de libertate se numără lucrări necalificate sau chiar calificate în domeniul construcţiilor industriale şi civile, rutiere, feroviare, amenajărilor domeniului public şi/sau privat, servicii de coasere manuală, confecţionări de ambalaje diverse, plasă sârmă, producţie de mobilier, tâmplărie, elemente de decor sculptate, dulgherie şi alte activităţi, precum şi servicii de uscare cherestea în  mod profesional.

 

„Paza şi hrana deţinuţilor-muncitori  sunt asigurate de către penitenciar”

„Folosirea forţei de muncă speciale reprezintă o soluţie deosebit de eficientă în contextul economico-social actual, pentru oricare beneficiar care doreşte stabilitate şi rentabilitate în activităţile desfăşurate. Tariful  perceput este negociabil, la încheierea contractelor, acesta pornind de la 4,3 lei/oră pentru o persoană. Cu cât este mai mare numărul persoanelor solicitate, cu atât tariful va fi mai avantajos”, spune purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Colibaşi, inspector principal Raluca Dinişor. Printre avantajele concrete ale folosirii forţei de muncă speciale se numără scutirea de la plata obligaţiilor la bugetul asigurărilor sociale de stat, asigurărilor de sănătate şi fondul de şomaj, asigurarea unui număr constant şi stabil de persoane pe toată perioada derulării contractului.Pentru folosirea deţinuţilor nu e nevoie de contract de muncă, ci numai de încheierea unui singur contract de prestări servicii între beneficiar şi penitenciar. Beneficiarii pot întrerupe sau înceta contractul pentru un anumit timp, din cauze obiective, fără costuri suplimentare. Un alt avantaj ar fi şi siguranţa deplină asupra materiilor prime şi materialelor, uneltelor şi utilajelor folosite, neexistând riscul dispariţiei lor. În cazul unui astfel de contract, paza şi hrana deţinuţilor-muncitori  sunt asigurate de către penitenciar, la fel şi supravegherea şi coordonarea lucrărilor, în colaborare cu reprezentanţii beneficiarilor.

Deţinuţii primesc 40% din bani, restul revenind statului

Deţinuţii mai pot fi „tocmiţi” şi pentru confecţionarea de diverse obiecte în atelierul propriu al penitenciarului Colibaşi. Ei confecţionează, la dorinţa clientului, uşi, paturi, şifoniere, mese, scaune, mobilier de grădină, lăzi sau chiar parchet, toate din lemn masiv. Materia primă poate fi asigurată de penitenciar sau se poate lucra cu material adus de beneficiar, iar linia de tâmplărie folosită este una de ultimă generaţie, achiziţionată de penitenciar prin fonduri PHARE. Pentru deţinuţi, zilele în care muncesc se scad din pedeapsă, considerându-se zile de închisoare efectuate. Din banii plătiţi de angajator, ei primesc 40%, restul de 60% revenind statului. Spre exemplu, anul trecut, penitenciarul Colibaşi a încasat din „închirierea” deţinuţilor 576.413 lei din 12 contracte încheiate cu 7 persoane fizice şi juridice, la care se adaugă 5 acte adiţionale de prelungire. Alte două contracte nonprofit au fost încheiate cu Primăria Mioveni, pentru derularea unor activităţi în folosul comunităţii. Pe primele 6 luni ale acestui an, sumele se ridică la 33.500 de lei încasaţi din 10 contracte cu firme şi persoane fizice şi alţi 22.300 de lei, din activitatea din atelier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.