Primarul Tudor Pendiuc crede că procentul PSD în Argeş trebuie crescut, dar, pentru ca acest lucru să fie posibil, nu mai trebuie să se facă politică doar de dragul politicii.

Domnule primar, conform ultimelor sondaje sunteţi cotat la aproape 75% în preferinţele electoratului din Piteşti. Explicaţia ar fi rezultatul activităţii dvs. sau o consecinţă a actualei guvernări?

Nu ştiu. Pe mine nu m-a preocupat niciodată ce fac alţii. Pe mine m-a preocupat ce trebuie să fac eu, ce doresc cetăţenii şi cum să rezolv mai repede şi mai bine problemele cu care ne confruntăm. Nu cred că există un secret al unei bune aprecieri! Există, în schimb, un foarte mare volum de muncă, o muncă susţinută, nu în salturi, cu bună credinţă, cu responsabilitate şi înclinată către practică, şi nu către vorbe. Pentru mine contează faptele şi mai puţin vorbele.

Aţi mai avut vreodată un procent atât de mare în sondaje de când sunteţi primar?

Da, am mai avut, la alegerile din 1992. Atunci am şi luat aproape 90% din numărul de voturi. Acesta este un semn că am lucrat bine. Pentru mine, rezultatul unui sondaj este ca un barometru, dar să nu creadă cineva că eu acum sunt rupt de realitate. Ba din contră. Astfel de rezultate pe mine mă responsabilizează şi mai mult. Eu, dintotdeauna, am avut o teamă, o frică de a nu greşi, iar acum, cu atât mai mult.

Sunteţi mulţumit şi de procentul pe care îl are PSD Argeş în sondaje, la ora actuală, în jur de 46%?

Partidul ar trebui să fie aplecat mai mult ca până acum spre lucrurile concrete, spre lucruri care dor şi spre o viziune pe termen mediu şi lung cuantificabilă, să ştim clar ce sacrificiu mai avem de făcut şi ce rezultate dă acel sacrificiu. Aşa, să facem un sacrificiu doar ca să-l facem, să nu ştim când se termină, nu cred că va aduce o bună guvernare. Iar PSD-ul, USL-ul în general, trebuie să facă acest lucru, să le spună oamenilor clar ce vrem să facem, pe ce termen, ca oamenii să ştie la ce să se aştepte de la noi.

În opinia dvs., 46% este un procent mare sau mic pentru PSD?

Acest procent trebuie crescut. Pentru a fi crescut trebuie spus oamenilor care sunt variantele de ieşire din actuala situaţie, care sunt costurile şi cu cine vom ieşi din această situaţie! Care sunt motoarele care ne vor scoate din această situaţie! Motoare credibile. Asta trebuie să facă PSD în continuare şi nu o politică goală de conţinut, o politică a vorbăriei. O politică doar de dragul politicii sau de dragul opoziţiei.

Credeţi că această alianţă, USL, este benefică pentru PSD?În Argeş, PSD are 46% şi fără PNL Argeş, care este cotat în sondaje cu mai puţin de 10%. Mai mult vă încurcă…

Bună sau rea, este singura variantă care poate să contrabalanseze actuala Putere, s-o echilibreze şi s-o depăşească. Este singura variantă! Alta nu este.

Cum se explică faptul că, atât dumneavoastră, cât şi preşedintele Constantin Nicolescu, sunteţi deasupra procentului obţinut de PSD Argeş în sondaje?

Eu mă refer la mine! Ca persoană, rezultatele în muncă sunt mai uşor de cuantificat. În al doilea rând, activitatea politică este oarecum influenţată de imaginea, în general, a partidului. Ori, activitatea mea, cât şi, probabil, a domnului Nicolescu şi a altor oameni din administraţie, este apreciată ca atare, neinfluenţată de activitatea altuia. Pe când activitatea partidului are o altă unitate de măsură, care cuprinde şi influenţele celorlalţi, prezente, trecute, influenţele naţionale, influenţele unor lideri, n-are importanţă care lideri, dar sunt nişte influenţe…

Veţi merge în continuare cu aceeaşi echipă de consilieri locali, în alegerile de anul viitor?

Încă mai este timp până atunci. Acum mă preocupă venirea iernii. Se anunţă o iarnă destul de dură, pentru că guvernul ameninţă să elimine subvenţia naţională la energia termică. Eu sper să nu facă această greşeală. Avem lucrări de investiţii pe care trebuie să le începem, altele pe care trebuie să le terminăm. Asta mă preocupă pe mine acum!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI