La Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești a avut loc joi, 24 aprilie, conferinţa de lansare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, unde au fost prezenţi peste 1000 de oameni, majoritate fermieri din Argeş. La eveniment a participat vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, deputat de Piteşti. “Realizarea programului a fost o muncă de echipă. Constat că din ce în ce mai multe persoane sunt interesate de agricultură, iar PNDR 2014-2020 aduce o serie de noutăţi. Am organizat conferinţe regionale şi conferinţa naţională de astăzi tocmai pentru a ne consulta cu fermierii, pentru că încă mai putem aduce modificări programului pe care îl prezentăm acum. Vestea bună este aceea că suntem pregătiţi pentru prima sesiune de proiecte pe noul exerciţiu financiar, sesiune care se deschide pe 20 mai”, a declarat Daniel Constantin.

Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru perioada 2014-2020 ar putea avea două măsuri suplimentare, referitoare la acordarea de compensații pentru cei care renunță la plățile directe și pentru proprietarii de păduri, pe lângă cele 14 deja stabilite, a mai anunțat joi, la Pitești, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii. “România cred că este cu un pas înainte pe zona de dezvoltare rurală, a pregătit acest program și suntem practic, începând de astăzi, pregătiți să îl transmitem și în formă oficială. Mai sunt doar două semne de întrebare cu privire la două potențiale măsuri care ar putea să apară, alături de cele 14 deja existente. Aici mă refer la acea măsură care prevede compensații financiare pentru cei care renunță la activitatea agricolă, deci renunță la a mai primi plățile directe și atunci oferim acele compensații (…), dar și la măsura prin care încercăm, pentru prima dată, să introducem anumite compensații financiare din dezvoltarea rurală pentru proprietarii de păduri, pentru că nu pot desfășura, în anumite zone, activități agricole”, a declarat Daniel Constantin.
“PNDR 2014-2020 se află într-o fază avansată, dacă mă raportez și la celelalte state europene, dar și la celelalte programe pe care le avem la nivel național și trebuie să vă spun că România, Ministerul Agriculturii, deja a transmis, informal, acest program către forurile europene. Suntem între primele cinci state care au făcut acest lucru și este un lucru care arată că instituțiile țării, care lucrează cu fonduri europene, din Ministerul Agriculturii, și-au făcut treaba”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI