Sunt mulţi la număr oamenii de afaceri argeşeni care contribuie cu bani la ridicarea unor biserici în zonele natale sau în oraşele unde locuiesc. Printre ei se numără şi Dan Lazăr, patronul „SC Com Divers Auto Ro”, care a participat chiar săptămâna trecută la sfinţirea noii biserici din comuna Cuca, localitatea sa natală. Lazăr a fost invitat de onoare la acest eveniment creştin-ortodox întrucât el a fost cel care a sponsorizat integral ridicarea acestui sfânt lăcaş de cult. Pentru că nu a făcut acest lucru ca să fie lăudat prin ziare, ci pentru sufletul său, omul de afaceri a refuzat să fie pictat în biserică, alături Arhiepiscopul Calinic, cu toate că acest lucru i se cuvenea, în calitate de ctitor.
Există însă şi excepţii. Tot săptămâna trecută a avut loc o altă sfinţire a unei biserici de la Mănăstirea Ciocanu din Bughea de Jos. Aici, cu toate că au existat mai mulţi donatori, o sumă consistentă a venit din partea unei familii Vlad din Bucureşti, iar capul acesteia, Ion Vlad, a acceptat bucuros să fie pictat alături de stareţul mănăstirii, chiar pe peretele de la intrare.
După cum ne-a declarat părintele Caliopie, bucureşteanul Ion Vlad este singurul om de afaceri, care, după ce a sponsorizat construcţia unei biserici, a cerut să-i fie pictat chipul într-un sfânt lăcaş situat în judeţul nostru.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI