SUCCES 4X4 Lansat în aprilie 2010, modelul Duster a ajuns să fie în octombrie maşina 4×4 cea mai vândută în Franţa, fiind achiziţionată inclusiv de Jandarmeria din Hexagon. După ce i-a cucerit pe pompierii olandezi şi pe cei de la protecţia civil din oraşul spaniol Moguer, Dacia Duster ajunge la dispoziţia Poliţiei municipale din Franţa, dar şi la Jandarmeria franceză.
Jandarmeria franceză a achiziţionat 80 de modele Dacia Duster modificate de carosierul Durisotti. O imagine prezentată pe pagina de Facebook Dacia ne înfăţişează un Duster purtând însemnele Poliţiei Municipale. Fotografia a fost realizată în împrejurimile Parisului.

Dacia continuă să fie un subiect foarte interesant pentru ziarele din întreaga lume. Zilele trecute, prestigiosul cotidian francez „Le Figaro” a dedicat spaţii largi succesului Duster. Sub titlul „Duster, arma mondială a Renault”, jurnaliştii francezi scriu că, în octombrie, modelul produs la Mioveni a fost maşina 4×4 cea mai vândută în Franţa (depăşind modele precum Peugeot şi Nissan Qashqai) şi că acest succes va duce la comercializarea Dacia şi în ţări emergente, în special în India şi Rusia. „Cu acest 4×4, e posibil ca Renault să aibă modelul care îi va permite să îşi schimbe dimensiunea internaţională. În Europa, unde a fost lansat în aprilie 2010, sub marca Dacia, este deja un fenomen, cu 133.000 de unităţi vândute în primele 10 luni ale anului.  În Franţa, Duster e pe locul 10 în clasamentul general al maşinilor vândute”, scriu jurnaliştii din Hexagon. „După cum speram, am atras şi cumpărătorii uzuali, care îşi luau 4×4 la mâna a doua, dar şi clienţii autoturismelor berline care îşi doresc un SUV la acelaşi preţ”, spune Gerard Detourbet, responsabilul pentru gama „Entry” (Logan, Sandero şi Duster) la Renault. Duster costă de două ori mai puţin decât mulţi dintre concurenţii săi pe acelaşi segment.
Pentru a face faţă cererii, uzina de la Mioveni şi-a crescut mult capacitatea de producţie pentru Duster, la aproape 200.000 de unităţi din totalul de 350.000 de maşini produse anual. Încet-încet, Renault începe să producă Duster şi în alte uzine din lumea întreagă. La uzina din Curitiba, Brazilia, se produc deja 80.000 de Duster pe an, în timp ce alte 80.000 vor fi produse la Moscova. Şi în India vor fi produse 60.000 de Duster pe an, în timp ce în Columbia capacitatea va ajunge la 40.000 de unităţi. Până la sfârşitul lui 2012, capacitatea de producţie numai pentru Duster va ajunge la 450.000 de unităţi anual. Pentru 2012, grupul Renault intenţionează să vândă în lume aproximativ 1,05 milioane de maşini, dintre care 350.000 Duster şi alte 350.000 de maşini din gama Dacia. Altfel spus, Dacia ar putea reprezenta 70% din vânzările gigantului francez, un procent absolut impresionant.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI