BCM Piteşti a câştigat incredibil la Giurgiu

REVENIRE FABULOASĂ. Conduşi cu 78-74 cu cinci secunde înainte de final, baschetbaliştii piteşteni au reuşit să revină incredibil şi să câştige un meci cu final absolut fabulos, demn de NBA. BCM Piteşti îşi continuă revirimentul, câştigând la sfârşitul săptămânii la Giurgiu al treilea meci consecutiv, după succesele din partidele cu Oradea şi Otopeni. Meciul de la Giurgiu a fost însă unul absolut incredibil, cu un final fabulos pentru piteşteni, care au reuşit să câştige cu 79-78, deşi cu cinci secunde (!) înainte de final erau conduşi cu 78-74. Altfel spus, un final demn de NBA, un final de povestit nepoţilor.
Cele două formaţii au mers cap la cap în cea mai mare parte a celor patru sferturi, finalul fiind unul greu de anticipat. Giurgiuvenii au trecut de la extaz la agonie în ultimele cinci secunde ale jocului. Încurajaţi frenetic de fanii care au umplut până la refuz Sala Sporturilor, gazdele păreau că vor bifa prima victorie, după aproape două luni de „secetă”.
Sârbul Stojakovic a transformat cele două libere de care a beneficiat cu douăzeci de secunde înainte de final şi nici cel mai pesimist suporter al gazdelor nu credea că „alb-negrii” mai pot pierde (scor 78-74).
A venit însă faultul lui Ciprian Mihai făcut la Velickovic, cel care se pregătea să arunce de trei puncte. Sârbul a beneficiat de trei aruncări libere pe care le-a transformat, piteştenii apropiindu-se la un singur punct (scor 78-77).  
Pivotul Kinloch l-a faultat imediat pe Kraemer şi americanul CSS-ului avea dreptul la două „libere”, cu patru secunde înainte de final. Ca niciodată, extrema giurgiuvenilor avea să rateze ambele aruncări, însă chiar şi aşa era greu de crezut că oaspeţii mai pot face ceva.
Şi totuşi, în momentul în care mingea aruncată de Kraemer a lovit inelul după cea de-a doua aruncare ratată, Ciprian Mihai a comis un fault de începător şi, cum giurgiuvenii aveau deja 5 greşeli comise în ultimul sfert, piteştenii beneficiau de două aruncări libere!
Slobodan Popovic şi-a păstrat calmul şi a reuşit să înscrie ambele aruncări, ducând scorul la 78-79! Giurgiuvenii au încercat, în disperare de cauză, o aruncare de la mare distanţă, însă meciul era deja pierdut.
De la SCM Piteşti s-au remarcat Darko Vujacic (21 de puncte, 6 recuperări), Damien Kinloch (17 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive) şi Slobodan Popovic (16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive).
După această victorie spectaculoasă, BCM Piteşti ocupă locul 9, având din nou şanse de a prinde play-off-ul. Echipa este, deocamdată, departe de forma excepţională arătată în sezoanele 1999-2000 (campioană) şi 2006-2007 (când a ieşit vicecampioană.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.