„Dacă nu era acea repartizare de mandate, pe Cătălin Teodorescu scria zero”

INTERVIU Săptămâna trecută, numirea primarului Ion Dumitrache de la Poiana Lacului în fruntea comisiei de reorganizare a PDL Piteşti a stârnit o adevărată furtună în partid. Furtună, la figurat, deoarece ea a fost declanşată de o serie de frustraţi, împinşi în faţă de deputatul Cătălin Teodorescu. În replică, edilul din Poiana Lacului îi transmite colegului său că, după ce bătaie i-a administrat Cătălin Rădulescu, nu e cazul să mai vorbească Teodorescu!

Domnule primar, ce părere aveţi despre atacul lansat asupra dumneavoastră de anumiţi membri ai PDL după ce aţi fost numit în fruntea comisiei de reorganizare la Piteşti?
În primul rând, domnul Cătălin Teodorescu – pentru că în zarul lui a apărut acel articol – a dovedit încă o dată, deşi nu mai era nevoie, că nu ştie să facă politică. Dacă, într-adevăr, nu era de acord cu numirea mea, putea să vină şi să mai facem o discuţie în Biroul Permanent, fiindcă era o chestie de bucătărie internă, ce trebuie rezolvată în interior. Mai ales că eu nu m-am propus singur şi, sincer să fiu, nu îmi este uşor să vin atât de des la Piteşti. Dar, pentru că acum PDL trece printr-un moment mai dificil, nu puteam să mă opun. Întotdeauna am fost lângă partid când a fost la greu. Sunt în acest partid din 1996, dată la care domnul Teodorescu nu ştia nici măcar unde îşi are sediul.  

„Ce a făcut domnul Teodorescu pentru acest partid? A venit de la PC cu 5 oameni după el şi a luat tot atâtea funcţii!!!”

Domnul Teodorescu v-a sugerat că, înainte să veniţi să reorganizaţi PDL Piteşti, ar trebui mai întâi să faceţi restructurare la dumneavoastră, la Poiana Lacului!
Sunt singurul primar din partid ales din 2000, cu patru mandate consecutive şi nu cred că mi-a fost uşor să lupt cu PSD-ul atâta amar de vreme. Poiana Lacului e printre cele mai mari localităţi conduse de un primar PDL şi nu o dată s-a încercat, dacă nu au putut să mă învingă, să-mi propună să trec la al partid. Nu sunt un traseist politic şi am preferat să rămân în PDL, indiferent că a fost în opoziţie sau la putere. Ce a făcut domnul Teodorescu pentru acest partid? A venit de la PC cu 5 oameni după el şi a luat tot atâtea funcţii!!! Să-mi fie cu iertare, dar când te bate pe Piteşti Cătălin Rădulescu, nu mai putem vorbi de nimic. Trebuie să tăcem! Când vorbim de un colegiu cu peste 50 de mii de voturi, cel pe care a candidat Cătălin Teodorescu, în care se mai află şi două comune conduse de primari PDL, iar tu obţii 5.000 de voturi, nu cred că este cazul să faci prea multe valuri! Dacă nu era această repartizare a mandatelor, cu redistribuire, atunci ar fi fost zero! Tocmai din acest motiv s-a decis reorganizarea PDL Piteşti. Este cel mai mare bazin electoral al judeţului, iar organizaţia de aici este cheia în toate alegerile. Eu nu sunt pus să reorganizez partidul! Comisia are altă treabă: să vedem, la Piteşti, pe cine ne mai bazăm şi unde mai avem oameni. Nu comisia stabileşte cine candidează şi, mai ales, cine va fi ales. Tocmai de aceea au fost puşi oameni care nu candidează la nicio funcţie şi nu au nicio legătură cu Piteştiul. Eu sunt numit preşedinte pentru că sunt din afară şi nu am simpatii şi prietenii cu nimeni, iar în ziua votului nu va decide Dumitrache de la Poiana Lacului, ci doar membrii de pe Piteşti.

„Oamenii au spus una, iar în ziar a apărut ce-a vrut domnul Teodorescu”

Cătălin Teodorescu nu a fost singurul care a spus că nu aveţi ce căuta în fruntea comisiei de organizare a PDL Piteşti. Au mai fost şi alţii…
Fals. După ce a apărut acel articol, i-am sunat şi eu pe cei care mă criticau să văd ce s-a întâmplat. Şi când colo, ce să vezi?!!! Majoritatea mi-au spus că tot ce au spus ei a fost denaturat şi că nu au legătură cu aberaţiile din ziar. Adică, oameni au spus una, iar în ziar a apărut ce-a vrut domnul Teodorescu. Spre exemplu, am vorbit cu Tică Manuel, care face parte şi el parte din comisia de reorganizare, am vorbit cu Dorina Stanciu şi toţi spun la fel, că nu au spus ei aşa ceva. În concluzie, ce a apărut în „Obiectiv” a fost de fapt un „obiectiv” pe care şi l-a propus Cătălin Teodorescu. Nu i-a ieşit şi nici nu o să-i iasă.

Practic, ce are Teodorescu cu dumneavoastră?
Mă interesează mai puţin acest aspect, dar nu face bine că profită de faptul că el are un ziar şi poate să spună ce vrea şi despre cine vrea. S-a prins toată lumea că a fost o făcătură ordinară, care nu a făcut decât să arunce cu noroi în imaginea partidului. Cui i-a folosit? Întreb şi eu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.