
„Abordăm bunele maniere în diferitele ipostaze din viaţa de zi cu zi a copiilor: acasă, pe stradă, la şcoală, la joacă”
Conţinutul cursului, aşa cum a fost gândit de organizatori, este extrem de captivant şi foarte diferit de ceea ce micuţii au învăţat la grădiniţă sau la şcoală. Într-o atmosferă relaxantă, ei învaţă să se exprime într-un limbaj propriu, în diferite situaţii, să aplice regulile de salut şi de comportament, cum să împacheteze şi să ofere un cadou, cum să aşeze masa, cum să folosească tacâmurile şi multe altele. În total, lecţiile se vor întinde pe 16 şedinţe, câte o oră săptămânal, biblioteca oferind suportul de curs şi, la final, diplome personalizate pentru fiecare copil.
„Bunele maniere trebuie să facă parte din programul de educaţie al oricărui copil, felul în care îşi foloseşte cuvintele ajutându-l să-şi dezvolte simţul respectului de sine şi încrederea în propria persoană. Abordăm bunele maniere în diferitele ipostaze din viaţa de zi cu zi a copiilor: acasă, pe stradă, la şcoală, la joacă. Cursul se desfăşoară într-o atmosferă relaxantă, folosind jocul ca formă de învăţare, şi analizăm diverse roluri pe care copiii şi le asumă de-a lungul unei zile, determinându-i să înveţe şi să aplice reguli de bună purtare. Astfel, sperăm noi, vor reuşi să deprindă şi să aplice anumite norme, reguli de viaţă şi de conduită, bazându-se pe trei principii: respect, consideraţie şi sinceritate”, explică Magdalena Roşoiu.
Pentru că prima serie, împărţită pe trei grupe de vârstă, a fost suprasolicitată, conducerea Bibliotecii Judeţene a decis ca, după terminarea acesteia, să reia cursul. Alţi doritori pot să participe la acest program în toamnă, după începerea anului şcolar. Cursul este gratuit, înscrierea fiind realizată doar pe baza certificatului de naştere al copilului.