Cupa României la baschet a ajuns la Piteşti

PERFORMANŢĂ Ceea ce nu a reuşit marea echipă de fotbal cu Dobrin în frunte a reuşit, sâmbătă seara, BCA Piteşti. Cupa României, trofeu care nu poposise niciodată până acum în Trivale, a fost adusă, în sfârşit, la Piteşti de către echipa de baschet din judeţul nostru. După un turneu final absolut fabulos, elevii pregătiţi de Tudor Costescu au reuşit să-şi adjudece trofeul, trecând în ultimul act de Timişoara, cu scorul de 91-78. Marea performanţă de a aduce Cupa la Piteşti a fost posibilă datorită unor decizii absolut fabuloase, pe care principalul Costescu le-a luat înaintea jocului. Prima a fost lăsarea în afara lotului a sârbului Stefanovic, titular incontestabil pe timpul campionatului. Locul său a fost luat în teren de către Velicovic, cel care a şi făcut un meci extraordinar. La final, Costescu a spus: „Renunţarea la Stefanovic a fost cea mai dificilă decizie pe care am luat-o în întreaga mea carieră. M-am dus la băiat, i-am explicat cum gândesc şi a înţeles de ce trebuie să stea în tribună. Mă bucur că am ghicit mutarea cu Velicovic, dar trebuie să spunem că acest trofeu îi aparţine şi lui Stefanovic, în aceeaşi măsură cum aparţine întregului lot!”

Marcaj fabulos la Bogdan Popescu

O altă decizie decisivă a antrenorului Costescu a fost felul în care elevii săi l-au marcat pe Bogdan Popescu: „Ştiam că mare parte din jocul timişorenilor se bazează pe evoluţia lui Popescu, aşa că ne-am luat măsuri. Băieţii mei l-au marcat cât au putut de bine şi l-au făcut să nu aibă un procentaj foarte mare. Pentru acest fapt vreau să îi felicit din toată inima!”

Au marcat din absolut orice poziţie

Dar poate principalul atu pe care l-a folosit Costescu a fost linia de atac. Piteştenii nu s-au mai mulţumit, ca în semifinale, doar să se apere, ci au aruncat la coş din orice poziţie. „Ştiam că nu avem cum să câştigăm, dacă nu marcăm mult, aşa că am schimbat tactica faţă de semifinale – a spus Costescu. Timişoara este o echipă care marchează mult şi noi trebuia să facem la fel, pentru a rămâne în joc. Foarte important a fost şi faptul că, în anumite momente-cheie, ne-au intrat şi aruncările de la trei puncte. Fără ele, nu eram acum campioni!”

Ziguli a făcut circ cu arbitrii

Nu avem cum să nu remarcăm şi felul în care George Ziguli a ştiut cum să pună presiune pe arbitrii jocului. Fin cunoscător al fenomenului, directorul tehnic din Trivale a sesizat că, în anumite momente ale partidei, cavalerii fluierului iau decizii în favoarea adversarilor. Văzând aceste greşeli, Ziguli a pătruns pe parchetul sălii, a pus o presiune teribilă pe cavalerii fluierului şi aceştia şi-au revenit. Chiar dacă Ziguli a fost eliminat, decizia a venit în favoarea noastră pentru că, până la final, arbitrajul a fost unul corect.

Primarul Pendiuc nu a ratat evenimentul

De la meci nu putea lipsi primarul Tudor Pendiuc, cel care a luat loc în sală alături de galeria venită de la Piteşti. Edilul a simţit că acest meci poate constitui un bun moment electoral şi a venit la Bucureşti, finalul prinzându-l pe Pendiuc în mijlocul sălii, dansând şi bucurându-se alături de baschetbaliştii piteşteni. Trebuie doar să mai remarcăm un lucru şi anume acela că, în ultimul timp, primarul nu a mai fost atât de des la jocurile din campionat şi asta mai ales după ce echipa lui Costescu începuse să cam piardă meci după meci la Piteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.