CS Mioveni – analiza turneului din Turcia: buni în apărare, slabi în faţa porţii

Vineri seara, lotul echipei CS Mioveni s-a întors din Turcia, acolo unde a disputat 9 meciuri amicale, dintre care a câştigat cinci, a pierdut două, iar alte două le-a încheiat la egalitate. Concluzia după acest turneu este că Mioveniul a câştigat foarte mult în apărare, acolo unde începe să primească destul de greu gol, se descurcă acceptabil la mijlocul terenului, dar scârţâie la nivelul atacanţilor. Atacanţii Voiculeţ şi Nilă nu au reuşit niciun gol, în timp ce Ionescu a marcat doar o dată.

S-au betonat în apărare

 

Dacă în turul campionatului CS Mioveni a primit gol după gol, venirea lui Marian Pană pare a fi stopat acest lucru. În Turcia, galben-verzii s-au apărat foarte bine, având în Iordache şi Olteanu adevăraţii stâlpi de care echipa avea atâta nevoie. Pe lângă ei, nou- venitul Radu Barbu s-a integrat excelent în cadrul echipei, dovedind că poate fi o soluţie utilă pentru returul care va începe peste două săptămâni. Şi între buturi Cobrea şi Popescu şi-au făcut pe deplin datoria, Marian Pană având dificila misiune de a alege cea mai bună soluţie pentru jocurile din campionat. Mai mult, Iordache a marcat de două ori, în urma unor cornere executate excelent de Baicu, semn că fazele fixe vor reprezenta un punct forte pentru galben-verzi.

Ispir şi Naidin, la mijlocul terenului

În centrul liniei mediane, Marian Pană are acum la dispoziţie doi jucători diferiţi faţă de perioada din tur, adică pe Ispir şi Naidin. Cei doi s-au completat perfect pe parcursul turneului din Turcia şi par a nu avea, cel puţin pe moment, contracandidaţi. În stânga este nou-venitul Zuluf, adică revelaţia jocurilor din Antalya. Chiar dacă el nu a marcat, a dovedit o poftă de joc ieşită din comun, viteza şi driblingurile sale impresionând pe toată lumea. La dreapta va juca, cel mai probabil, Enache, dar aici există câteva semne de întrebare, pentru că tânărul jucător din Mioveni a avut dese momente în care a greşit copilăreşte.

Coşmar cu atacanţii

Urmează acum capitolul atacanţi, acolo unde Pană are adevărate coşmaruri. Brazilianul Ayza a marcat de patru ori şi cam atât. În schimb, Ionescu a punctat o singură dată, iar Nilă şi Voiculeţ nu au reuşit să scuture plasele porţilor adverse. În aceste condiţii, antrenorul de la Mioveni nu ştie ce să mai facă şi pe cine să mai bage în teren. A discutat cu şefii clubului, s-a încercat aducerea unui atacant de careu, dar, până la ora actuală, nu s-a găsit nicio soluţie. Rămâne de văzut dacă în aceste zile se mai poate face ceva, însă este clar că la CS Mioveni nu există acel atacant care să bage mingea în poartă şi să aducă victoria.

Rezultatele din Turcia
CS Mioveni – Dila Gori (Georgia) 2-0 – a marcat Ayza
CS Mioveni – MTK Krakovia (Polonia) 0-0
CS Mioveni – Voinţa Sibiu (Romania) 0-3
CS Mioveni – Minior Pernik (Bulgaria) 0-0
CS Mioveni – Maribor (Slovenia) 4-2 – au marcat Ayza, Ionescu, Iordache, Năstăsie
CS Mioveni – Doni Srem (Serbia) 2-0 – au marcat Iordache şi Enache
CS Mioveni – Rapid Chişinău (Moldova) 1-0 – a marcat Iordache
CS Mioveni – Antalia (Turcia) 0-2
CS Mioveni – Custuleni (Moldova) 1-0 – a marcat Ayza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.