Angajaţii ADP Piteşti deszăpezesc trotuare pe care nu circulă nimeni

STUPIZENIE PE BANI PUBLICI Săptămâna trecută, pe străzile Gheorghe Şincai şi Costache Negri (lângă Ştrand), mai mulţi angajaţi ai serviciului Salubritate Stradală de la ADP au deszăpezit, ore în şir, trotuarele ce mărginesc calea ferată, deşi pe respectivele trotuare nu trec mai mult de 5-6 piteşteni săptămânal. Se ştie că, de mai mulţi ani, instituţiile publice din ţară, inclusiv cele din Piteşti, se pot „lăuda” cu cheltuieli de miliarde pe lucrări total inutile şi fără nicio rezultantă. Un astfel de exemplu am avut zilele trecute în estul Piteştiului, chiar lângă Ştrand, pe străzile Gheorghe Şincai şi Costache Negri. Aproape o zi întreagă, mai mulţi angajaţi ai serviciului Salubritate Stradală de la ADP au deszăpezit trotuarele care mărginesc cale ferată. Nimic…paranormal. Numai că pe respectivele trotuare nu circulă mai mult de 5-6 piteşteni săptămânal, traficul pietonal fiind, practic, inexistent. Altfel spus, muncă multă de deszăpezire pe trotuare pe care nu circulă nimeni. De altfel, timp de aproape o oră, cât am stat prin zonă ca să supraveghem lucrările, pe porţiunile de trotuare nu a trecut nici măcar un… maidanez. Bieţii angajaţi de la ADP Piteşti care au dat zăpada cu nişte lopeţi antice mai bine de opt ore nu au nicio vină, ei făcându-şi treaba foarte conştiincios şi conformându-se ordinelor primite de la superiori.

Cheltuieli inutile din banii contribuabililor

Oare ce a fost în capul „comandanţilor” de la ADP când au dat asemenea „indicaţii preţioase” şi stupide privind degajarea zăpezii dintr-o zonă pustie? În loc să se cureţe alte trotuare pline de zăpadă de pe străzile Calea Bucureşti, Sf. Vineri ori Crinului, s-a ales să se cureţe ca la carte nişte trotuare frumoase, dar inutile. Probabil că un slogan potrivit pentru şefii de la ADP Piteşti ar fi: „Noi dăm ordine şi cheltuim, nu gândim”. Oare cum poate primarul Tudor Pendiuc să tolereze asemenea oameni puşi în funcţii de conducere şi care habar nu au de eficienţa cheltuirii banului public? Apropo de aceste trotuare care mărginesc calea ferată în zona Ştrand, şi aici se poate spune că s-au făcut, la vremea respectivă, nişte cheltuieli inutile din bani publici. Ce să-i faci, însă, dacă Primăria Piteşti are firme agreate şi le dă lucrări cu mărinimie, fie ele şi inutile?
Şi, ca să continuăm pe linia miliardelor cheltuite inutil de municipalitate, piteştenii îşi aduc aminte cu siguranţă cum, în urmă cu vreo doi ani, se asfalta de zor pe strada Gheorghe Şincai (în zona Argecom), pe o distanţă de aproape un kilometru, asta deşi asfaltul „vechi” nu avea mai mult de cinci ani de când fusese turnat. Probabil că Primăria şi ADP au un fel de pasiune perversă să efectueze lucrări stupide şi ineficiente în acea zonă, indiferent de anotimp.
Iar operaţiunea „Deszăpezirea inutilă” la care am fost martori săptămâna trecută se încadrează perfect în acest tipar. În aceste condiţii, nu ne-am mira ca, la vară, şefii de la ADP să le ordone angajaţilor să se suie în copacii din pădurea Trivale şi să numere frunzele ori să toarne asfalt în…albia râului Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.