Cum se utilizează o periuță de dinți electrică

Ați învățat vreodată cum să folosiți o periuță de dinți electrică? Sau cum să vă spălați corect pe dinți cu orice fel de periuță de dinți?

Periuțele de dinți electrice pot fi mai bune decât cele manuale, dar numai dacă sunt folosite corect. Dacă tehnica dvs. de periaj este slabă, nu există nicio periuță de dinți electrică din lume care să vă curețe complet dinții în locul dvs.

Vă vom spune exact ce trebuie să faceții, începând cu câteva argumente de bază pro și contra periuțelor de dinți electrice.

  • Ușor de folosit.
  • Mai eficiente la îndepărtarea plăcii bacteriene decât o periuță manuală.
  • Ajută la reducerea petelor.
  • Poate fi scumpă.
  • Pentru a se încărca, are nevoie de o priză de ras sau de un adaptor și de o priză electrică obișnuită.

    Ce să folosiți pentru a vă spăla corect pe dinți

Veți avea nevoie de pastă de dinți fluorurată și de periuța de dinți electrică în sine.

Cum se utilizează o periuță de dinți electrică

Traseul pe care ar trebui să-l urmeze periuța în jurul gurii este exact același ca în cazul unei periuțe de dinți manuale. Țineți periuța de dinți electrică la un unghi de 45 de grade, cu puțină presiune, și țineți-o pe fiecare dinte timp de 3 până la 5 secunde.

Începeți de la exteriorul părții din spate a dinților de sus, în dreapta, și periați tot în jurul exteriorului dinților de sus până când ajungeți înapoi în stânga. Apoi, ghidați periuța de dinți electrică pe sub dinții foarte din spate pentru a peria interiorul dinspre stânga spate spre dreapta spate.

Deplasați periuța până la dinții de jos și repetați procesul, începând de la partea din spate interioară dreapta, până la partea din spate interioară stânga și apoi la partea exterioară stânga până la partea exterioară dreapta.

Apoi, în cele din urmă, puteți freca suprafețele de mușcătură, aplicând ceva mai multă presiune.

Nu este nevoie să clătiți, doar scuipați pasta de dinți. Și puteți încheia prin periajul limbii, începând de lângă partea din spate și perindând spre vârf.

Periuțele de dinți electrice au un cronometru de două minute, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru a vă spăla toți dinții, dar dacă aveți nevoie de mai mult timp pentru a vă asigura că ați spălat bine fiecare dinte în parte, este în regulă.  De asemenea, acestea au un indicator luminos roșu care arată dacă aplicați prea multă presiune, așa că trebuie să fiți atent la el.

Sfaturi și trucuri pentru periajul dinților

Cea mai frecventă greșeală pe care o fac oamenii atunci când se spală pe dinți este să se miște mult. Ei fac puțin pe partea de jos, apoi periază suprafețele de mușcătură din dreapta sus, apoi revin la partea de jos, apoi la dinții din față. Aceasta este o utilizare ineficientă a timpului și nu este foarte corectă. Periajul ar trebui să fie metodic, astfel încât să știți că fiecare dinte primește exact aceeași cantitate de timp petrecut pe el.

Folosiți ața dentară înainte de periaj – fluorul nu poate pătrunde prin placa lipicioasă, așa că, dacă nu ați îndepărtat-o dintre dinți, atunci aceștia nu sunt atât de protejați pe cât ați putea crede.

Nu clătiți după periaj – toate ingredientele din pasta de dinți sunt acolo pentru a ajuta la îngrijirea gurii dumneavoastră. Când o clătiți, scăpați de ele.

Nu vă frecați dinții – aveți grijă la presiune. Folosiți o periuță de dinți cu textură medie. Folosiți pastă de dinți fluorată. Schimbați-vă periuța de dinți sau capul periuței electrice la fiecare trei luni.

Evitați periuțele alimentate cu baterii – acestea tind să moară după aproximativ trei săptămâni și nu oferă puterea necesară pentru a mișca un cap atât de mic.

Asigurați-vă că vă periați pentru toate cele 2 minute.

Dacă aveți întrebări despre cum să vă spălați singuri pe dinți sau dacă doriți să vă sfătuiască cum să instruiți sau să supravegheați periajul copilului dumneavoastră, un dentist este întotdeauna bucuros să vă arate tehnicile corecte în cadrul programării dumneavoastră de igienă de rutină. Trebuie doar să vă programați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here